Jump to content

Vice Roleplayin sosyal rp sunucusu olması , çete konspeti yapacaklara uygun olmaması

Önerilen İletiler

gönderildi
karizmatik devrimci, 5 dakika önce yazdı:

Ben sunucunun/yönetimin illegal rol planlaması hakkında bir şey yazmadım. Oyuncuların kendi aralarındaki "ETİK" olmayan, OOC rekabetten bahsetmiştim. Oyuncuların birbirlerine yaptıkları kötülüklerden bahsetmiştim. İllegal rolün azalmasının en büyük sebebi bu. 

sizin yorumunuzu yeni okudum. ben en üstteki mesaja yazdım.

• Teşekkürler! 1
gönderildi (düzenlendi)

Öncelikle hem SAMP mecrasında hem de burada ilk başından beri oynayan/oynayacak bir oyuncu olarak tamamen yapıcı olarak yorum yapacağım, çünkü burada emek harcıyor, saatlerimizi gömüyoruz yani bahsettiğim hususlarda sunucuyu kötülemek değil amacım, aksine bu hususlar iyileşirse biz oyuncular olarak daha fazla zevk alırız ve emeklerimiz boşa gitmemiş olur.

Ben olaya yukarıdaki konudan farklı bir bakış getirmek istiyorum. Şu an sunucuda Pagan's MC'nin Los Santos kolunu canlandırıyoruz ve bu aralar gayet aktif bir durumdayız. Bu nedenle sırf OOC olarak aktif olduğumuzu bildikleri için, şehirde IC olarak hiç adını falan duymadığımız kişiler gelip bizimle iş yapmak, masada toplanmak istiyorlar (zaten şu masa olayını oldum olası anlayamadım). Bir de şu bazı birliklerin her birliğin yanına gidip konuşma meselesi çok saçma bir muhabbet, oyun içerisinde herhangi bir bağlantın yok, forumda öyle bir birliğin var olduğunu görüyorsun, rollemeye gidiyorsun, tamamen OOC...

Bıçak, sopa bilimum en basit şeyler bile sunucuda bulunmuyor, hotline almışız teslimat kaçırıyoruz adamlarla yumruk yumruğa dövüşüyoruz rolde... hadi silah olmamasını geçtim hatta durumu anlıyorum ama sopa-bıçak gibi şeylerin olmamasının mantığı yok.

Vice RP'nin illegali tamamen MMORPG gibi; git truckerda meslek kas, mekan al, legaller gibi mekan işletip-trucker kasıp kazanç elde edebilirsen oyun içi paran olursa silah-uyuşturucu teslimatından alabildiğini al ve güçlen. Sunucudan şu ana kadar birlik olarak aldığımız yardım 10.000$, evet yanlış duymadınız, bunu söylemekte ayıp yok ama durumun kendisi ayıp bence. 

Diğer bir muhabbet ise ne zamandır sunucuya MC yeleklerinin eklenmemesi. Yani bunun zor olmadığını gayet biliyoruz, burada birbirimize karşı bahane üretmenin bir mantığı yok bir güncellemeyle kolayca halledilebilecek bir şey. Baktığımız zaman sunucunun en başında neredeyse 10 tane MC birliği varken şimdi bir tek biz kaldık ve gerçekten bazı hususlarda kendimizi sıkıyoruz, pes etmemeye çalışıyoruz. Bir mekan açtırırken kırk tane takla atıyoruz, 7 sayfa-70 yanıt biz olmayan dairenin içerisinde rol yaptık, gidip truckerdan kazandığımız parayla mekan açabildik, yani bu şekilde zaten rollerin ilerlemesinin imkanı yok.

Şu an illegalle legalin hiçbir farkı yok, illegaller kendi alanında kısıtlı bu yüzden bildiğimiz sosyal RP yapıyorlar, mekan açıyorlar, trucker kasıyorlar. @rasputinBence çok yanlış düşünüyorsun illegallere avantaj falan sağlanmıyor, aksine kendi birlik evimizi-mekanımızı-araçlarımızı legal gibi trucker vs. kasarak kendimiz aldık, sadece 2.seviye olduğumuz için 10.000$ verdiler ama farklı birliklere farklı muamelelerde bulunuyorsa onu bilemiyorum bizde durumlar böyle.

tarihinde fatihbaba tarafından düzenlendi
  • Teşekkürler! 1
gönderildi
varrio, 10/19/2024 - 7:57 PM yazdı:

2 ay büyük bir topluluğun düzene oturması için istenilen süre olmayabilir keza bu sürecin çoğu sunucunun iyileştirilmesi adına geçti tahmin edersin ki oynanabilir bir mod çıkartıldığında sunucu doğrudan açılmış ve oyuncuların görüşleriyle/genel anlamda güncellemeler ile durumun üstesinden geliyorlar, tamamen oynanabilirlik sağlanıp refah seviyesi arttırıldığında durumun rol bazında da iyileştirileceğine inanıyorum ayrıca öyle ya da böyle söz ettiğin materyaller için -roleplay sunucusunda- belirli ücretler gerekecek oyuncuların bunları sağlaması adına bir çeşit cooldown olarak düşünebilirsin

Bunun oyuncuların düşünmesi gereken bir konu olduğunu düşünmüyorum.

gönderildi

Öncelikle görüşleriniz ve konuya katkılarınız için yazan herkese teşekkür ediyorum, güzel bir konuya değinmişsiniz ve bu konuda yönetim olarak açıklama yapmamızı da sağladınız. Bu vesileyle bu mesajı sosyal rol taraflarına ve illegal birliklerimize de konsey kanalından ileteceğim.

Yalnız ilk belirteceğim nokta @KÜRKÇÜ kendin bir mesaj yazmışsın ancak devamında sana yazılan mesajlarda hiçbir sorun yokken dahi sırf farklı görüş olduğu için nezaketsiz davranışlarda bulunmuşsun, bu konuda seni bu seferlik uyarıyorum, Vice platformlarında "ortak nezaket" ve saygı en çok değer verdiğimiz şeylerden birisidir. İnsanlar hoşuna gitmeyen fikirler belirttiği için onları azarlayamaz/tersleyemezsin.

Konu içeriğine gelecek olursak aslında bir genelleme yaparsak, Vice her zaman "sosyal" bir sunucu olmuştur ama yine roleplay'in en iyi illegal konseptleri de Vice üzerinde dönmüştür ki 2015'de açılan Valachi Ailesi bugün halen daha Vice Roleplay üzerinde onlarca aktif oyuncu, ondan fazla illegal birliğin yönetimini sağlayarak ev sahipliği yapıyor, hikayesi devam ediyor. Dile kolay 9 yıl olmuş. Geçtiğimiz haftasonu bir toplantı daha yapıldı ve Luca Valachi karakteriyle ben de katıldım örneğin. Yine Vice / SAMP üzerinde birçok köklü birlik bu platformlarda bulundu ve harika roller yaptılar, bize çok güzel katkılar verdiler.

"Hem sosyal hem illegal nasıl olacak??" kafasını zaten tamamen erittiğimiz için Vice köklü projelerden birisi oldu ve bu konuda bence çığır açtı. Bu mevzuya şuradan girmek lazım, bizim düşüncemize göre illegal de en az legaller kadar sosyal rol yapmak zorunda. Az çok iyi birlik yönetmiş kişiler bilir, karakterine, birlik üyelerine bir hikaye vermek, gün içinde akışta rutin roller yapmak, sosyal çevre kurmak zorundasın. Karakterler sürekli adam dövemez, sürekli içki içemez, sürekli silah kaçıramaz. Her karakterin sosyal bir yaşantısı olmak zorundadır. En büyük-kült mafya/çete dizilerinde filmlerinde dahi, 10 sahnenin 9'u planlama, akıştaki karakterlerin gelişimini izleme, diyalog ile geçer. Buna Sopranos'tan tut da Wire'ına kadar, Godfather'ına kadar, goodfellas'a kadar her türlü yapımda geçerlidir diyebiliriz.  Yani, sen öncelikle rutininde seni meşgul edecek hikayelerini yazmalı ve oynamalısın. Benim açtığım birliklerin ilk 1-2 ayı insanlarla tanışmaktan, organizasyon kurmaktan, şehirde dost edinmekten geçiyor en basiti.

Haliyle, Vice "sosyal" yönden güçlü bir sunucu olduğu için aslında kesintisiz rol ortamı sunuyor yılladır. İllegali de, legali de, PD'si de, MD'si de her an rolde bir arada sayılır. Benim tüm illegal karakterlerim polislerle de basıncılarla da teenager tiplerle de dost olur takılır örneğin. "Ben mafyayım" diye gezmez.

Ancak haklı olduğunuz yönler var, @fatihbaba güzel eleştiriler yapmış. Yine de diğer arkadaşların yorumlarından da genelleme çıkaracak olursak, 2 ay bence bir sunucu konseptinin ve rollerinin oturması için asla yeterli bir zaman değil. Vice Roleplay'da ortalama 80-90 kişi aylarca rol yaptığımız dönemde dahi 4-5 ay sürmüştü bu durum. Şu an 250-300 kişiyle her akşam rol yapıyoruz ve birçok karakter/grup/kurum oturdu sayılır. Sistemsel geliştirmelerimiz ise aralıksız devam ediyor ve bu noktada şöyle güzel bir haber verebiliriz, V2 dönemine tam hazırlıklarımızı sürdürerek çalışıyoruz, v2 döneminde daha önce Vice RP SAMP'ında dahi görmediğiniz illegal birçok sistem gelecek ve tüm birlikleri her an rolün içinde tutacak sistemsel geliştirmeler/uğraşlar vermiş olacağız.

Ancak bu noktada şöyle ince bir ayrım olacak. Sırf silah, madde üretimi/satımı için oyuna giren, sadece vurdu kırgıyla uğraşan, senaryosu, konsepti, karakter gelişimi yeterli olmayan birliklere de bu sebepten dolayı ön ayak olmayacak/bu imkanı vermeyeceğiz. Çünkü SAMP'ta da en iyi sistemleri getirdiğimiz dönem sunucu hafiften Teksas'a kaymıştı örneğin.

Mafyaysan da, çeteysen de, örgütsen de bunu el altından yapmalı, rolün gerçekçiliğini ve kalitesini bırakmamalısınız özetle. İki ay çok büyük bir süre değil. Yeni açtığınız birlik bile 2 ayda yavaş yavaş kendi gelişme konseptini oturtup rollerine başlar diyebiliriz.

Haliyle, gelecek olan sağlam illegal sistemleri de iyi birliklerin kullanımına açacağız. Eğer birlik yeterli gelişimi göstermediyse, seviye atlamadıysa, istediğimiz "rol" kafasına yakın değilse yine şehirde asıp kesemeyecek, güç büyütemeyecek.

Ayrıca yine @ fatihbaba 'nın söylediği "10 MC vardı 1-2 kaldı" olayına da katılmıyorum. Vice RP'nin de en muhteşem dönemleri dahil, açılışı ve sonrası da dahil, 20-30 birlik geliyorsa 3-5'iyle zaten devam ediyorduk. 10 birlik açıldıysa 2'si tutunur. Tutunan birlik de ortalama 1-2 yıl aktifliğini sürdürür gider. Yani kapatacak/tutunamayacak olan her türlü kapatıp gidiyor, kimisi ise daha karakteriyle oynamaktan birliği açmaya bile fırsat bulmadı mesela. Belki de bir yıl sonra "Vice Online'ın en iyi birlikleri" diyeceğimiz birlikler daha kurulmadı bile. İstatistik olarak Vice RP'de 5 yılda yüzlerce birlik geldi geçti, bu sirkülasyon her zaman devam eder. Açılış ayında var olan 10 birlikten 9'u 2 ay sonra yoktu. Bunlara takılmamak gerekir o yüzden. Biz yıllarca eski samp sunucularında -abartmıyorum- sadece /me ve /do ile rol yaptık. Bırak sistemi silah uyuşturucu bile yoktu. 

Başlık doğru, vice baştan aşağı sosyal sunucu ve tüm sosyal rolcülerimizin sağlığı için böyle olmaya devam edecek. İllegaller kendini adapte edebiliyorsa, bu düzenin içinde yer bulacak ve şehri yönetmeye başlayacak. Ancak kesinlikle vuran kıran insanların cirit attığı, rolün, senaryonun, kurgunun olmadığı, parayı basınca şehri ele geçiren, silahları cebine indiren ortamlarla burayı karıştırmamalısınız. Biz en iyi sistemleri yapacağız (v2 dönemine çok az kaldı) ancak "iyi rolcülerin" kullanımına izin vereceğiz özetle.

İlginiz ve eleştirileriniz için teşekkür ediyoruz.

• Beğen 4
  • Teşekkürler! 1
Misafir
Bu konu kilitlenmiş, mesaj gönderemezsiniz.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası