Jump to content

Önerilen İletiler

• Partner
gönderildi (düzenlendi)

Belgesel tadında iyi seyirler.

Gırtlak Müziğine Nasıl Aşık Oldum?

Yirmi yaşındayım. Küçüklüğümden beri ilkokul, ortaokul ve lise dönemlerinde Türk tarihine aşırı ilgim vardı. Ders kitaplarının sonunda bulunan haritaları inceler, diğer özerk Türk devletlerine, bayraklarına, topraklarına bakıp derinlemesine incelerdim. Tarih ve inkılap derslerine, özellikle Orta Asya Türk topraklarının tarihine aşırı ilgi duyuyordum ve araştırmalarım bu yöndeydi. Ergenliğimde Türk tarihini, Türklerin ilk inançlarını derinlemesine araştırdım. Çok yaygın olan Türk müzik dalı olan gırtlak müziğini ise ağabeyim sayesinde keşfettim. O, sadece kamların (şamanların) olduğu ve onların gırtlak müziği söylediği bir videoyu izliyordu. Ben de o esnada izlediği videoya ve sese odaklandım. Sözlerinin çoğunu anlamasam da şarkıyı dinlerken adeta ruhumun içinde hissediyordum. Kanım kaynıyordu.

Dinlemeye devam ettikçe tüylerim ürpermeye başladı. Sözleri anlamıyordum ama ruhum sözleri duydukça ısınıyor ve hoşuma gidiyordu. Video’da kamlar (şamanlar) olduğu için ağabeyim, "İzlersen korkarsın ve bu olayları araştırma," demişti, sonra da askere gitmişti. Ben onu dinlemedim ve derin bir araştırmaya girdim. Türklerin ilk inancı olan Tengrizm'i böylelikle öğrenmiş oldum ve Türklerin efsane gırtlak müziğini de keşfetmiş oldum. Böylece kendime nadir bir hobi edinmiş oldum.

Ağabeyim ile birlikte izlediğim, Türk inancını ve Türk müziği olan gırtlak müziğini araştırmaya başladığım video;

tarihinde Valyria tarafından düzenlendi
  • Partner
gönderildi

gönderildi

başarılı ve ilginç.

• Teşekkürler! 1
  • Partner
gönderildi

• Partner
gönderildi

• Partner
gönderildi

• Partner
gönderildi

cg9511k.png

• Partner
gönderildi

• Partner
gönderildi

• Partner
gönderildi

Misafir
Bu konu kilitlenmiş, mesaj gönderemezsiniz.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası