Jump to content

Bu Bir Yakarıştır! Hayıflanmaktır! Yakınmaktır!

Önerilen İletiler

gönderildi
sunfarmer, 1/1/2025 - 6:34 PM yazdı:

Birisi hayatını kaybettiğinde -bu kişinin ünlü olmasına gerek yok- itfaiye personeli, doktor, kolluk kuvvetleri çalışanı, müzisyenler vb. anma konserleri yapılır. Anma konserlerini "Roleplay çatısı ve gerçek hayatta" linçlemek tamamiyle bana göre saçmalıktan ibarettir. Örneğin Hiroshima kentine atom bombası atıldıktan yıllar sonra bütün ölenler için konser yapılmıştır. Kore Savaşı'nda Marilyn Monroe, Kore ve Türk askerlerinin kayıpları için ve askerlere moral olsun diyee konser vermiştir. Jared Leto, Chester Bennington için, Chester Bennington ise yakın dostu Chris Cornell'in cenazesinde şarkı söylemiş ve cenaze sonrasında da anma konseri yapmıştır. Chester Bennington öldükten sonra Linkin Park grubu Hollywood Bowl'da anma konseri vermiştir. Sadece Amerika'da değil, Türkiye'de de Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere hayatını kaybeden şehitler için bile konserler verildiği tarihte mevcuttur. 

Amerika kültürüne gelirsek, sadece Amerika'da değil, genel anlamda müslüman olmayan ülkelerde yas uzun süre tutulmaz, keza islam dininde de uzun süre yas tutmak haram kılınmıştır. "7'si, 40'ı" gibi mevlütler ise islamiyetle alakası olmayıp tamamiyle bilinen iki bin yılı aşkın süredir, ilk Türk devletlerinden kalma şamanizm adetidir. Amerika başta olmak üzere dünya ülkelerinde birisi hayatını kaybettiği zaman "O mutlu olmamızı isterdi" düşüncesiyle cenazeler yapılır. Cenazelerde yas kısa, eğlence uzun tutulur. Siyah değil, beyaz giyinilir. Cenaze sonrası herkes bara gider ve içerler çünkü "ölen kişi böyle isterdi" düşüncesi hakimdir. Müzik her yerdedir. Sanat her yerdedir.. Dini ritüellerde bile, örneğin kutsal kitaplar dahi bir makam melodisiyle okunur.

Umarım bu yazım sayesinde, anma konseri rollerinde yapılan gereksiz linçlerinizi azaltabilirsiniz ^^

UPDATE : 04.01.2025 tarihinde Ferdi Tayfur için Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni ve anma konseri düzenlenmiştir ^^ Huzur içinde uyu Ferdi Baba..

gönderildi

Arkadaşlar ondan önce kışın ortasında şort-atlet-kısa kollu giyen insanları mı konuşsak.

gönderildi

bazı şeyler oyuncularda biterken, bazı şeyler de yönetimde bitiyor. Türk kafası her yerde. gelişigüzel para dağıt, partner'de afk botlar birikerek milyonlar yapsın. sonra kendi halinde rol yapan adama da mülk ücretlerinde milyonermiş gibi fiyat çek. aynı binadaki bir işletme 125k iken diğerine 350k fiyat çek... falan filan. neyse baş ağrıtmayayım, herkese bol şans

gönderildi
rasputin, 17 saat önce yazdı:

bazı şeyler oyuncularda biterken, bazı şeyler de yönetimde bitiyor. Türk kafası her yerde. gelişigüzel para dağıt, partner'de afk botlar birikerek milyonlar yapsın. sonra kendi halinde rol yapan adama da mülk ücretlerinde milyonermiş gibi fiyat çek. aynı binadaki bir işletme 125k iken diğerine 350k fiyat çek... falan filan. neyse baş ağrıtmayayım, herkese bol şans

Ah ah. Ad hominem öğrenen bir nesil. "Partner'de afk atarak milyonlar yapmak" sunucunun en zengin adamlarının tamamı 4 aydır 7/24 oyunda koşturan, map yapan, şirketleşen, al-satla uğraşan insanlar. Varsa bir şikayetin RDE'ye iletirsin ekstra bakılır. Biz yine Partner olmuş adamlara ufak tefek ekstra boost veriyoruz, başka ortamlarda neler verildiğini anlatmaya gerek yok herhalde. 

Bu neye benziyor biliyor musunuz? "Benim maaşım az o zaman öğretmenler de az maaş alsın, herkes sürünsün." demek gibi, klasik türk toplumu kafası maalesef. Ad hominem de, bir konuda kendini haklı çıkarmak için insanların sana hak vereceği 2-3 şey daha sıralayıp olayı çarpıtmak. Bir tür manipülasyon. VIP, VIP+ ve Partner sistemleri bu kültürü atan 2009 LSRP'sinden beri her yerde var. Hatta sana bir sır daha vereyim, lsrp, breeze gibi sunucular vip alana direkt 1 cheetah (satılabilir) ve 350k para da veriyordu.

Sunucu ekosistemini sana oturup baştan anlatacak halim yok fakat şu an GTAV/Fivem/Rage vb. tüm ortamlarda "ayakta kalmaya çalışan büyük/şirketleşmiş" sunucuların tamamının geliri Vice'dan fazladır emin ol. Senin bu oyuna her akşam girip rol yapman, ddos almaman için, sunucunun ele ayağa düşmemesi için, reklamlarına devam edebilmesi, oyuncu eğitebilmesi, script, mod yapabilmesi için o gelir gerekiyor. Ha çıkar dersin ki"ben her ay size şu kadar para bağışlıyorum vipleri kaldırın" orta karar buluruz. (varsa böyle milyoner oyuncularımız iletişime geçebilir) Bak şu girip sabah akşam menyoo fotoğraflarınızı attığınız social bile 2-3 partner parası, her ay ödemelerini vs. saymıyorum. 

Gelelim diğer meseleye, 

"aynı binada iki işletme birisi 125k diğeri 200k" dediğin mevzuda eğer açılma/verilme tarihleri farklıysa (enflasyon - satın alma denen bir şey var, tüm mmorpglerde dahi ilk gün fiyatlarıyla 2. ay fiyatları aynı olmaz) normal. Ama ikinize aynı anda açılıp birinizden 150 diğerinden 250 istendiyse, anında yönetime şikayet iletebilirsin, kimse bakmazsa doğrudan bana ilet DC veya forum pm ile bizzat ilgilenirim.

gönderildi
Manifesto, 7 saat önce yazdı:

Ah ah. Ad hominem öğrenen bir nesil. "Partner'de afk atarak milyonlar yapmak" sunucunun en zengin adamlarının tamamı 4 aydır 7/24 oyunda koşturan, map yapan, şirketleşen, al-satla uğraşan insanlar. Varsa bir şikayetin RDE'ye iletirsin ekstra bakılır. Biz yine Partner olmuş adamlara ufak tefek ekstra boost veriyoruz, başka ortamlarda neler verildiğini anlatmaya gerek yok herhalde. 

Bu neye benziyor biliyor musunuz? "Benim maaşım az o zaman öğretmenler de az maaş alsın, herkes sürünsün." demek gibi, klasik türk toplumu kafası maalesef. Ad hominem de, bir konuda kendini haklı çıkarmak için insanların sana hak vereceği 2-3 şey daha sıralayıp olayı çarpıtmak. Bir tür manipülasyon. VIP, VIP+ ve Partner sistemleri bu kültürü atan 2009 LSRP'sinden beri her yerde var. Hatta sana bir sır daha vereyim, lsrp, breeze gibi sunucular vip alana direkt 1 cheetah (satılabilir) ve 350k para da veriyordu.

Sunucu ekosistemini sana oturup baştan anlatacak halim yok fakat şu an GTAV/Fivem/Rage vb. tüm ortamlarda "ayakta kalmaya çalışan büyük/şirketleşmiş" sunucuların tamamının geliri Vice'dan fazladır emin ol. Senin bu oyuna her akşam girip rol yapman, ddos almaman için, sunucunun ele ayağa düşmemesi için, reklamlarına devam edebilmesi, oyuncu eğitebilmesi, script, mod yapabilmesi için o gelir gerekiyor. Ha çıkar dersin ki"ben her ay size şu kadar para bağışlıyorum vipleri kaldırın" orta kara buluruz. Bak şu girip sabah akşam menyoo fotoğraflarınızı attığınız social bile 2-3 partner parası, her ay ödemelerini vs. saymıyorum. 

Gelelim diğer meseleye, 

"aynı binada iki işletme birisi 125k diğeri 200k" dediğin mevzuda eğer açılma/verilme tarihleri farklıysa (enflasyon - satın alma denen bir şey var, tüm mmorpglerde dahi ilk gün fiyatlarıyla 2. ay fiyatları aynı olmaz) normal. Ama ikinize aynı anda açılıp birinizden 150 diğerinden 250 istendiyse, anında yönetime şikayet iletebilirsin, kimse bakmazsa doğrudan bana ilet DC veya forum pm ile bizzat ilgilenirim.

burada takıldığım noktanın partnerlerin milyoner olması değil (sunucuya milyoner de lazım), bu yolla herkesin milyoner var sayılıp bir şeylerin fiyatlarının ona göre belirlenmeye başlanması olduğu anlaşılıyor sanıyorum. bence siz bu noktada konuyu çarpıtıyorsunuz.

evet mülk vb. ücretlerinin sunucu içindeki ekonomiye göre belirleneceğini de biliyorum. aynı binada 3 ay önce 125k’ya işletme açılmışken, 3 ay sonra 350k’ya açılıyor. 3 ayda oluşan enflasyon %300’e yakın öyleyse? ki değil. sadece “ula herkes milyoner, yaz 350k” mantığıyla yazılmış. daha önce bu tür sorunlar yaşayıp düzelttirdim mi? evet. ticket açtım, oradan yazdım, buradan yazdım. sabah akşam uğraşıp bir şekile düzelttirdim. ama her seferinde oyun içi uğraşlardan çok oyundışı şeylerle uğraşmak da yoruyor.

biliyorum uzun oldu. belki bu mesaj silinebilir de. ama son olarak bir nokta daha eklemem lazım. beni azıcık tanıyan herkes biliyor ki en ufak rolüm için bile öncesinde deli gibi background yaparım. bir sürü etkinlik, her etkinliğe özel tasarımlar, sırf ic sosyal medya yönetimi için bile haftada 2 3 kez oturup yarım saat bir saat photoshop açıyorum. çarpıtma yapacak, üste çıkmak için bomboş çabalayacak biri olsaydım en baştan yapardım. ben aylardır verdiğim mücadele için kaybettiğimi yazıyorum. kolay gelsin.

gönderildi
rasputin, 7 saat önce yazdı:

burada takıldığım noktanın partnerlerin milyoner olması değil (sunucuya milyoner de lazım), bu yolla herkesin milyoner var sayılıp bir şeylerin fiyatlarının ona göre belirlenmeye başlanması olduğu anlaşılıyor sanıyorum. bence siz bu noktada konuyu çarpıtıyorsunuz.

evet mülk vb. ücretlerinin sunucu içindeki ekonomiye göre belirleneceğini de biliyorum. aynı binada 3 ay önce 125k’ya işletme açılmışken, 3 ay sonra 350k’ya açılıyor. 3 ayda oluşan enflasyon %300’e yakın öyleyse? ki değil. sadece “ula herkes milyoner, yaz 350k” mantığıyla yazılmış. daha önce bu tür sorunlar yaşayıp düzelttirdim mi? evet. ticket açtım, oradan yazdım, buradan yazdım. sabah akşam uğraşıp bir şekile düzelttirdim. ama her seferinde oyun içi uğraşlardan çok oyundışı şeylerle uğraşmak da yoruyor.

biliyorum uzun oldu. belki bu mesaj silinebilir de. ama son olarak bir nokta daha eklemem lazım. beni azıcık tanıyan herkes biliyor ki en ufak rolüm için bile öncesinde deli gibi background yaparım. bir sürü etkinlik, her etkinliğe özel tasarımlar, sırf ic sosyal medya yönetimi için bile haftada 2 3 kez oturup yarım saat bir saat photoshop açıyorum. çarpıtma yapacak, üste çıkmak için bomboş çabalayacak biri olsaydım en baştan yapardım. ben aylardır verdiğim mücadele için kaybettiğimi yazıyorum. kolay gelsin.

Hayatında photoshop yapmaktan öte bir şeyler yönetmediğin, kurmadığın, idare etmediğin için hiçbir şekilde idrak edemiyor olman normaldir açıklayayım. 15 yıldır rol ortamlarını kuran, 6 yıldır Vice platformlarına gelip photoshopla saatlerini uğraşmana sebep olan kişi olarak;

Sevgili dostum, "3 ayda enflasyon %300 mü arttı?" dünyanın, oyunun, hayatın gerçeklerinden bir haber sığ düşünmektir. Sence 30 Ağustos 2024'deki Vice Online'ın 10.000$'ı ile, 9 Ocak 2025'deki Vice Online'ın 10.000$ aynı para mı?

Bak bu olayı ABD'deki sıradan bir 3-4 ay gibi düşünemezsin. Bir evrenin 1. günü ile, bir evrenin 150. günü arasında emin ol fark %300 değil, %3500 bile vardır. Şimdi biraz daha anladın mı mevzuyu? 

"300 yıldır var olan ABD'nin sıradan bir 4 ayı arasındaki fark değil, hayatına yeni başlamış olan kurgusal bir evrenin 1. günü ile 150. günü arasındaki fark."

İlk gün "tüm sunucudaki/aktif 500 oyuncudaki para sayısı" = 3 tane herhangi bir daireyi anca alabilirdi. Şu an tüm sunucudaki oyuncuların parası/sayısı, 50 tane villayı rahat alır. Enflasyon buna bağlı artar, arz - talep, talebi karşılayabilecek para miktarına bağlı olarak ayarlamalarını yaparsın.

"İnsanlar ilk günden evsiz kalmasın, öncü oyuncularımızın bazı şeylere ulaşımı rahat olsun zamanla yükseltiriz"  = bu da yönetim ekibi olarak son derece haklı olduğumuz bir düşünceydi, ilk 3-5 gün full oynayan, 1. ayı deviren insanlar 100-120k'dan ev alabildi, zaten şehrin zenginlerinden olmaya da aday oldular. Şimdi başlayan, 3-4 ay sonra piyasaya giren oyuncunun ilk 1 ay yardıran adam kadar çaba harcadığını mı düşünüyorsun? Şu an bırak yönetimi sunucunun her yerinden zaten oyuncular para akıtıyor, mekanlarda çıkarak dahi 5-10k kazanıyorsun. Mekan açtığında gelip orada para harcayacak, giriş ücretine 400-500 dolar harcayan onlarca oyuncu var. İlk hafta sence bunların hangisi vardı?  İnsanlar 300 dolar için 1 saat barmenlik yaptı kimsede para yok diye. Şimdi barmene 2-3 bin dolar veriyorsun ve kalıcı ekonomimize geçiş sağladık sayılır. Ee, 300 dolara saatlik çalıştığın zaman 130-150k'ya aldığın ilk gün evleri(geçici dönem için) şu anki kazancına göre 250-300 çekiliyorsa çok mu sence? 

Ha düz mantıkta şunu da sorarsın muhtemelen şimdiden cevaplayayım, "o zaman 4 ay sonra da 600k mı olacak bu fiyat?" Hayır. Stabil bir ekonomiye ulaşıyoruz, ilk gün/haftalar dediğim mentaliteden dolayı ucuz tutulur, insanlar paralandıkça olağan düzene geçiş sağlanır. (Vice Roleplay'da 5 yıldır olduğu gibi)

Haliyle, öncü oyunculara uygun fiyattan açılan evler (senin 3. 4. ay başladığın oyuna ilk girenlere tabii ki kolaylık sağlayacağız. Senden 1 yıl sonra girenler de senin için aynısını düşünecekler)

OOC Ticaretçi elemanlara bile gidip sorsan sana ilk günler belki 100k parayı bir şekilde denkleyip 800-900 liradan satarlar. Şimdi sorsan 10 katı daha ucuzdur.

Yani, "3 ayda enflasyon %300 mü arttı yav" dersen işin içinden çıkamazsın. Biraz daha "Vice Online Evreni" kapsamında düşünürsen sonuca ulaşırsın, ha düşünmene de gerek yok zaten biz sizin yerinize düşünüyoruz. Rolünü yapar gidersen ne ala, gitmezsen böyle ortalıkta provokatör gibi gezinirsin laf çarpıtarak. Lafa gelince de anlatırsın şöyle rol yaptım böyle SS editledim diye. lmao. biz zekatımızı versek demek ki buradan arşa dağ olacak. 

Hangi mücadeleyi kaybettin bilmiyorum ama sen backgroundlarını hazırlarken yüzlerce insan 4 ay boyunca rol yaptı, mal mülk edindi, çevre edindi. Buna kaybetmek diyorsan zaten savaşa yanlış tarafta başlamışsındır dostum, burada hikayeyi doldurup taşıran tanıdığa eşe dosta background'ı var diye para/mal mülk saçan ortamlardan değiliz, tam tersi emek veren / hak eden / rolüyle ilerleyen kişiler bir şeyleri elde ediyor. İlerleyen süreçte bakış açını değiştirmen dileğiyle. 

gönderildi

sadece ayak uydurun, sorgulamayın ve eleştirmeyin🙂

gönderildi
heysergeant, 22 dakika önce yazdı:

sadece ayak uydurun, sorgulamayın ve eleştirmeyin🙂

Sorgulayın ve eleştirin, cevap yazıyoruz biz de işte, eski sunucularda en olumsuz mesajda toplu ban yiyorsunuz, bu sunucunun yönetimi size paragraflarca neyi neden yaptığını söylüyor 🙂 Çarpıtmayalım.

• Beğen 3
  • Teşekkürler! 1
gönderildi

burada bir şeyler karalamıştım. ufaktan konuyla ilgisi var. tekrar yazmaya gerek yok. linki bıraktım

gönderildi

Dostum hala inatla çarpıtmaya devam ediyorsun. Önce git 2 mesaj yukarıda yazdığım mesajları oku, "RPQM" mevzusunu bile anlamamışsın, Vice'da RPQM diye bir şey yok. RDE var. Yönetici sana oturup paragraflarca cevap veriyorsa karalamadan/ortamı kötülemeden önce saygılı davranıp yazdığımızı okuyacaksın, sonra gelir kendi derdini anlatırsın. Aynı örneği yineleyeceğim, Afganistan'dan daha insani yaşam için İngiltere'ye göç eden ve kısa süre içinde de İngiltere'yi beğenmeyip "şeriat isteriz" propagandalarına başlayanlar gibisiniz. 

Anlattığın şeylerin hiçbirisi sunucuda yaşanmadığı gibi sağdan soldan duyduklarınla gelmişsin. "Birileri devam eder, birileri gider." lafa bak, gideceksen neden buradasın, neyin şovundasın, neyin peşindesin?

İnsanların "sunucudaki bazı rolcülerin kalitesini arttırmaya yönelik açtığı" yönetimle zerre alakası olmayan konuyu nasıl yönetime bağdaştırabiliyorsunuz mesela?

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası