Jump to content

Fivem Draması

barisdemirci

Önerilen İletiler

Oluşturuldu:

Fivem Communitysini takip eden fazla var mı bilmiyorum. Son zamanlarda çıkan mevzuların dev ekibi içerisinden birinin dışarıya yansıtmasıyla çıkan bir konu, aşağıya linki bırakıyorum isteyen okuyabilir ama çok uzun

https://fivem.team/

Dileyen Videoyun'un açıklamasını da izleyebilir, kocaman bir altyapının böyle çöküşe gitmesi üzücü

gönderildi

Rage ve AltV için çok fazla senaryo var, video da bizzat bahsi geçilmiş. Rage ve AltV'i pek umursayacaklarını sanmam. 

Tüm bunlar bir kenara, umarım Vice arada kaynamaz. (Text rp <3) 

• 3 hafta sonra...
gönderildi

Yayınlanan içeriğin tamamını okudum. Açık konuşmak gerekirse tüm detaylara inildiği sanılarak uzun uzun gereksiz bilgiler verilerek uzun anlatılmış. Bu kadar uzun anlatmaya gerek yok. 10 dakikada okudum atlaya atlaya, hiçbir şey kaybetmedim. 

• 1Ay Sonra...
gönderildi

Bu olay biraz gereksiz drama çıkarma merakı ve boş muhabbet bana kalırsa. Olayı inceleyip genel bakarsanız zaten her zaman büyük yapılardan - şirketlerden bazı geliştiriciler, eski kurucular, ortaklar, çalışanlar ayrılıp zaman zaman kendi işini/yapısını kurmayı dener, "orayı biz yapmıştık zaten" vb. laflarını bolca duyarsınız geçmiş SAMP sunucularında dahi tonla söylenmiştir. League of legends oyunu bile DOTA'dan kopan birkaç kişi tarafından açıldı ve daha popüler oldu mesela. (Dota da wowdan çıkmayı ayrı parantez) 

FiveM olayında ise, FiveM'in bir süre boyunca gelişmesine katkı sağlayan birkaç developer bir süre sonra oradan ayrılıyor ve altV platformuna geçiş yapıyor/kuruyor ki altV de anladığımız kadarıyla fiveM kaynak kodlarının bir kısmıyla açılan (onun altyapısını kullanan) biraz daha özelleştirilmiş bir yapı. Büyük vaadlerle açılsa ve 2019'da tr communitysi gibi birkaç ufak yeri etki altına alıp, fivem rage'e oranla %1-2 anca popüler olabilse de (yıllardır da beklenen yere ulaşamadı) çok bir yere varamadı. 

FiveM sonrasında Rockstar tarafından satın alındı ve günümüzde Rockstar'ın - gtaV'in tek resmi dağıtıcı platformu. AltV gibi yerlerin telif yeme/kapatılma iddiaları bile gündeme geliyor son bir yılda bu sebepten dolayı. Haliyle FiveM draması bana FiveM'den kopan/çıkartılan/barındırılmayan birkaç eski çalışanın-developerın yaygara koparması gibi geldi daha çok.

Rockstar satın aldıktan sonra tamamen kendi departmanı haline getirdiği --RedM tarafını da unutmamak lazım- ve gta 6 için yatırım yaptığı biliniyor zaten. Bu yüzden kurumsallaşmaya ayak uyduramayan veya dediğim gibi çıkartılan/uzaklaştırılan kişilerin biraz prim yapma çabası gibi bu drama mevzusu. 

((Bknz: Vice'dan çıkartılan/uzaklaştırılan 2-3 kişinin -moderatör-admin vb- başka ortama gidip Vice'ı zaten biz kurduk/bu hale getirdik gelin daha iyisini yapcaz deyip hiçbir şey yapamaması gibi. lmao))

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası