Jump to content

v2 Dönemi Beklentileriniz

Önerilen İletiler

gönderildi

V2'nin gümbür gümbür geleceğine inanıyorum. Beklediğim tek şey HQ (M5, Q8, RS7 vb.) arabaların donate bir şekilde kalmalı ama LQ-AddonCar (Ubermacht, Obey, Benefactor) GTA5 uygun şekilde yapılan modların IC paraya oyuna koyulmasını bekliyorum.
HQ mod örneği :98a32b-QQ__20190219135627.pngLQ mod örneği : db5680-0.png

gönderildi (düzenlendi)

GENEL SİSTEM VE YAŞANILABİLİRLİK

Interaktif ev eşyaları: Kiraladığımız veya satın aldığımız evlerde sadece bir şeyleri saklama değil, aynı zamanda objelerle etkileşim kurabileceğimiz (yatakta uyumak, ışığı açmak, müzik sistemi, televizyon izlemek vb.) sistemlerin olması, RP motivasyonunu artırır.

Karakter kişiselleştirme: Saç, sakal, dövme, eğer mümkünse yara izi, makyaj, lens gibi detayların çoğaltılması. Karakterimizin geçmişine göre fiziksel izler taşıyabilmemiz roleplay’in gücünü arttıracağı için bu tip şeylerin azınlık olmaması gerekiyor. (bu örneklememe kıyafetler de dahil)

TEKNOLOJİ VE SOSYAL YAŞAM

Gelişmiş telefon sistemi şart. WhatsApp benzeri uygulama, grup mesajlaşmaları, fotoğraf/video gönderimi, konum paylaşımı, gizli kimlikli “darkweb” tarzı uygulamalar, takvim özelliği (örneğin etkinlik hatırlatmaları) gibi modüller sayesinde hem legal hem illegal RP'ler farklı bir boyuta taşınabilir.

Televizyon ve canlı yayın entegrasyonu: Weazel News yayınlarının televizyonlardan ve cep telefonlarından izlenebilmesi (belki Twitch veya YouTube link entegrasyonuyla) sunucuda medya sektörünü canlandırır.

İLERİ DÜZEY HUKUK VE İLLEGAL MEKANİKLER

Gözaltı ve tutukluluk sistemi detaylandırılmalı. Örneğin:

Gözaltında geçirdiğimiz süre içinde avukat çağırma, ifade verme gibi seçenekler.

Mahkeme RP'sine altyapı (duruşma odası, hâkim-savcı rolleri, jüri sistemi gibi).

(Opsiyonel) Hapishane içerisi için görev sistemleri: Çöp toplama, kütüphane, mini RP görevleri.

Ziyaret saati belirleyip IC görüşme yapılabilmesi.

İllegal ekonomi sistemleri genişlemeli:

NPC’den çalınan eşyaları parçalayarak illegal markete satmak.

Araçları düz kontakla çalıştırmak, parçalamak, plaka değiştirmek gibi sistemlerin rol üzerinden yapılabilmesi.

Küçük çaplı hacker görevleriyle ATM hackleme, banka trafiği izleme gibi yenilikçi RP'lere olanak tanınması.

ANİMASYON VE GÖRSEL DESTEKLER

Yürürken animasyon oynatabilme, objeli ve karşılıklı animasyonlar, RP'nin hissiyatını artırır. Örneğin yürürken sigara içmek, araç içinde cama yaslanmak, başka bir karakterle sarılmak gibi.

KOMUTLARIN MENÜYE ENTEGRE EDİLMESİ

/evlerim /araclarim gibi komutlarının aynı zamanda sallıyorum " tuşuyla açılabilir bir ekrana taşınması veya bir ana menü üzerinden yapılabilmesi.

< aklıma gelenler şimdilik bunlar >

Sonuç olarak Vice Online'ın V2 versiyonu; bugüne kadar denediğimiz klasik RP formatlarının dışına çıkan, hem sistemsel hem sanatsal derinliği olan bir yapı sunarsa fark yaratır. Bu yapıyı V2'de olmasa bile bunu herhangi bir versionda yapabilecek tek platform da Vice Online.

tarihinde myrtle tarafından düzenlendi
gönderildi

Haphishane rolleri için çok mantıklı bir öneri. Mini meslekler yapılabilir, bu meslekler açık cezaevlerinde olduğu gibi çalışma mantığıyla ilerler ve bize az da olsa para kazandırır. Böylece tüm oyuncular hapishanede AFK atmak yerine iyi kötü rollerine devam ederler.

gönderildi

Kendi fikrimi belirteceğim, ofansif konuşmak değil amacım kesinlikle, sadece isteğimiz artık V2'ye kavuşmak. En azından videosunu bile görsek harika olur. Bir tarih belirtiliyor, kesinlikle yaptığınız iş zordur fakat insanların ümitleri boşa çıkıyor. Açıkcası V2'nin trailerini izlemek icin bekledim ayın sonunu, şimdi geleceğinden emin olamıyorum. Aceleye getirmesek de ufak bir video paylaşımı bile içimizi rahatlatacaktır, teşekkürler.

gönderildi

Yemek sistemleri craft olarak mesela Brosch çorbası, mesela mantar yemeği gibi itemlerde isim yer almalı bunları mutfakta çalışanlar veya iş yeri sahibi mini game veya belirli bir zaman harcayarak craft etmeli. Bu yapılan yemekler satılmaz ise bir hafta sonunda bozulmalı. Hayvancılık ve çiftlik sistemi bu sistemin gelmesi hem yemek sektörü hem detaylı roller için güzel olur kasaba taraflarında canlılık artar. Pet sistemi ile çiftlikler için at vesaire gelebilir. Lojistik rolleri için günlük olarak sınırlı taşıma görevleri mini game olarak bir sistem hazırlanır ise çok güzel olur. Tamirhane sistemi gelir diye umuyorum samptan vesaire bu konularda oldukça deneyimlisiniz ve Vice ekibinden çok umitliyim bu şekilde, onun dışında oyunculara mini game aktiviteleri gelebilir.

gönderildi

tamirhane rollerinin oyunculara geçmesi

gönderildi (düzenlendi)

V2 diye insanları kandırdınız. Her güncellemede "mod sorununu çözdük" diyerek bir sonraki güncellemeye ertelediğiniz sorunların çözülmesini bekliyorum ben. Sunucu açılışında +700 çevrimiçi görüp büyük umutlar vaat eden bir sunucu, neredeyse hiç güncelleme almayacağını düşündüğüm ve çevrimiçi sayısının 150 küsurlarda gezdiği bir sunucuya dönüştü

Büyük umutlarla açtığımız birliklerde her gün aynı rolleri yapmak, daha detaylı bir altyapı yerine sanki SAMP oynuyormuşuz gibi hissettirdi. Her güncellemede "V2 diğer aya geliyor" diyerek oyuncuları gereksiz yere hype’lamanız, belki de çevrimiçi düşüşünde büyük etki sağladı, bilmiyorum.

Fakat V2 gelse bile artık o 600–700 küsurları tekrar görebileceğinden emin değilim Vice Online’ın. Umarım bahsettiğiniz kadar iyi olur da tekrardan yüksek çevrimiçi ve kaliteli rol ortamları görürüz sunucuda. 

tarihinde DEADLY THE BLESSED ONE tarafından düzenlendi
gönderildi

İnanılmaz doğru bir yorum.
Beklentim mi? V2'nin gelmesi.

• Partner
gönderildi

Geleceği beklentisi ile oyuncular üzerinde biraz ön yargı oluştuğunu belirtmeliyim. Umarız ki devam eden- ara veren ya da bırakan oyuncuları görmek istediği Vice Online'a geçilmiş olunur.

Temel sistemlerin oturtulması, oyuncuların roleplay üzerindeki "sistem" kolaylığı sağlanmalı ve detayları fazlalaştırılmalıdır.

• Partner
gönderildi

Bu ay sonu video paylaşılacaktı hala bekliyoruz. 

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası