Jump to content

v2 Dönemi Beklentileriniz

Önerilen İletiler

gönderildi (düzenlendi)

GENEL SİSTEM VE YAŞANILABİLİRLİK

Interaktif ev eşyaları: Kiraladığımız veya satın aldığımız evlerde sadece bir şeyleri saklama değil, aynı zamanda objelerle etkileşim kurabileceğimiz (yatakta uyumak, ışığı açmak, müzik sistemi, televizyon izlemek vb.) sistemlerin olması, RP motivasyonunu artırır.

Karakter kişiselleştirme: Saç, sakal, dövme, eğer mümkünse yara izi, makyaj, lens gibi detayların çoğaltılması. Karakterimizin geçmişine göre fiziksel izler taşıyabilmemiz roleplay’in gücünü arttıracağı için bu tip şeylerin azınlık olmaması gerekiyor. (bu örneklememe kıyafetler de dahil)

TEKNOLOJİ VE SOSYAL YAŞAM

Gelişmiş telefon sistemi şart. WhatsApp benzeri uygulama, grup mesajlaşmaları, fotoğraf/video gönderimi, konum paylaşımı, gizli kimlikli “darkweb” tarzı uygulamalar, takvim özelliği (örneğin etkinlik hatırlatmaları) gibi modüller sayesinde hem legal hem illegal RP'ler farklı bir boyuta taşınabilir.

Televizyon ve canlı yayın entegrasyonu: Weazel News yayınlarının televizyonlardan ve cep telefonlarından izlenebilmesi (belki Twitch veya YouTube link entegrasyonuyla) sunucuda medya sektörünü canlandırır.

İLERİ DÜZEY HUKUK VE İLLEGAL MEKANİKLER

Gözaltı ve tutukluluk sistemi detaylandırılmalı. Örneğin:

Gözaltında geçirdiğimiz süre içinde avukat çağırma, ifade verme gibi seçenekler.

Mahkeme RP'sine altyapı (duruşma odası, hâkim-savcı rolleri, jüri sistemi gibi).

(Opsiyonel) Hapishane içerisi için görev sistemleri: Çöp toplama, kütüphane, mini RP görevleri.

Ziyaret saati belirleyip IC görüşme yapılabilmesi.

İllegal ekonomi sistemleri genişlemeli:

NPC’den çalınan eşyaları parçalayarak illegal markete satmak.

Araçları düz kontakla çalıştırmak, parçalamak, plaka değiştirmek gibi sistemlerin rol üzerinden yapılabilmesi.

Küçük çaplı hacker görevleriyle ATM hackleme, banka trafiği izleme gibi yenilikçi RP'lere olanak tanınması.

ANİMASYON VE GÖRSEL DESTEKLER

Yürürken animasyon oynatabilme, objeli ve karşılıklı animasyonlar, RP'nin hissiyatını artırır. Örneğin yürürken sigara içmek, araç içinde cama yaslanmak, başka bir karakterle sarılmak gibi.

KOMUTLARIN MENÜYE ENTEGRE EDİLMESİ

/evlerim /araclarim gibi komutlarının aynı zamanda sallıyorum " tuşuyla açılabilir bir ekrana taşınması veya bir ana menü üzerinden yapılabilmesi.

< aklıma gelenler şimdilik bunlar >

Sonuç olarak Vice Online'ın V2 versiyonu; bugüne kadar denediğimiz klasik RP formatlarının dışına çıkan, hem sistemsel hem sanatsal derinliği olan bir yapı sunarsa fark yaratır. Bu yapıyı V2'de olmasa bile bunu herhangi bir versionda yapabilecek tek platform da Vice Online.

tarihinde myrtle tarafından düzenlendi
gönderildi

Haphishane rolleri için çok mantıklı bir öneri. Mini meslekler yapılabilir, bu meslekler açık cezaevlerinde olduğu gibi çalışma mantığıyla ilerler ve bize az da olsa para kazandırır. Böylece tüm oyuncular hapishanede AFK atmak yerine iyi kötü rollerine devam ederler.

gönderildi

Kendi fikrimi belirteceğim, ofansif konuşmak değil amacım kesinlikle, sadece isteğimiz artık V2'ye kavuşmak. En azından videosunu bile görsek harika olur. Bir tarih belirtiliyor, kesinlikle yaptığınız iş zordur fakat insanların ümitleri boşa çıkıyor. Açıkcası V2'nin trailerini izlemek icin bekledim ayın sonunu, şimdi geleceğinden emin olamıyorum. Aceleye getirmesek de ufak bir video paylaşımı bile içimizi rahatlatacaktır, teşekkürler.

gönderildi

Yemek sistemleri craft olarak mesela Brosch çorbası, mesela mantar yemeği gibi itemlerde isim yer almalı bunları mutfakta çalışanlar veya iş yeri sahibi mini game veya belirli bir zaman harcayarak craft etmeli. Bu yapılan yemekler satılmaz ise bir hafta sonunda bozulmalı. Hayvancılık ve çiftlik sistemi bu sistemin gelmesi hem yemek sektörü hem detaylı roller için güzel olur kasaba taraflarında canlılık artar. Pet sistemi ile çiftlikler için at vesaire gelebilir. Lojistik rolleri için günlük olarak sınırlı taşıma görevleri mini game olarak bir sistem hazırlanır ise çok güzel olur. Tamirhane sistemi gelir diye umuyorum samptan vesaire bu konularda oldukça deneyimlisiniz ve Vice ekibinden çok umitliyim bu şekilde, onun dışında oyunculara mini game aktiviteleri gelebilir.

gönderildi

tamirhane rollerinin oyunculara geçmesi

gönderildi (düzenlendi)

V2 diye insanları kandırdınız. Her güncellemede "mod sorununu çözdük" diyerek bir sonraki güncellemeye ertelediğiniz sorunların çözülmesini bekliyorum ben. Sunucu açılışında +700 çevrimiçi görüp büyük umutlar vaat eden bir sunucu, neredeyse hiç güncelleme almayacağını düşündüğüm ve çevrimiçi sayısının 150 küsurlarda gezdiği bir sunucuya dönüştü

Büyük umutlarla açtığımız birliklerde her gün aynı rolleri yapmak, daha detaylı bir altyapı yerine sanki SAMP oynuyormuşuz gibi hissettirdi. Her güncellemede "V2 diğer aya geliyor" diyerek oyuncuları gereksiz yere hype’lamanız, belki de çevrimiçi düşüşünde büyük etki sağladı, bilmiyorum.

Fakat V2 gelse bile artık o 600–700 küsurları tekrar görebileceğinden emin değilim Vice Online’ın. Umarım bahsettiğiniz kadar iyi olur da tekrardan yüksek çevrimiçi ve kaliteli rol ortamları görürüz sunucuda. 

tarihinde DEADLY THE BLESSED ONE tarafından düzenlendi
gönderildi

İnanılmaz doğru bir yorum.
Beklentim mi? V2'nin gelmesi.

gönderildi

Geleceği beklentisi ile oyuncular üzerinde biraz ön yargı oluştuğunu belirtmeliyim. Umarız ki devam eden- ara veren ya da bırakan oyuncuları görmek istediği Vice Online'a geçilmiş olunur.

Temel sistemlerin oturtulması, oyuncuların roleplay üzerindeki "sistem" kolaylığı sağlanmalı ve detayları fazlalaştırılmalıdır.

gönderildi

Bu ay sonu video paylaşılacaktı hala bekliyoruz. 

gönderildi
DEADLY THE BLESSED ONE, 20 saat önce yazdı:

V2 diye insanları kandırdınız. Her güncellemede "mod sorununu çözdük" diyerek bir sonraki güncellemeye ertelediğiniz sorunların çözülmesini bekliyorum ben. Sunucu açılışında +700 çevrimiçi görüp büyük umutlar vaat eden bir sunucu, neredeyse hiç güncelleme almayacağını düşündüğüm ve çevrimiçi sayısının 150 küsurlarda gezdiği bir sunucuya dönüştü

Büyük umutlarla açtığımız birliklerde her gün aynı rolleri yapmak, daha detaylı bir altyapı yerine sanki SAMP oynuyormuşuz gibi hissettirdi. Her güncellemede "V2 diğer aya geliyor" diyerek oyuncuları gereksiz yere hype’lamanız, belki de çevrimiçi düşüşünde büyük etki sağladı, bilmiyorum.

Fakat V2 gelse bile artık o 600–700 küsurları tekrar görebileceğinden emin değilim Vice Online’ın. Umarım bahsettiğiniz kadar iyi olur da tekrardan yüksek çevrimiçi ve kaliteli rol ortamları görürüz sunucuda. 

v2 diye insanları kandırmak? lol. Bak bu en sevdiğim yorum bu oldu. Küçük çarpıtmalarla dışarıda dönen şeyleri buraya taşıman ve bizim ona göre şekil alıp aynı SAMP'ta yaptığımız gibi burada da neleri yapacağımızı gösterme açısından çok güzel malzemeler veriyorsunuz... en sevdiğim. 

O zaman çok kısa bir hafızaları tazeleyelim. Sunucu açılışını yaptık, 700'e yakın kişi giriş yaptı evet, devamında 1 ay boyunca updatelerle neredeyse 2 günde bir 15-20'ye yakın güncelleme getirerek sunucuyu geliştirdik, hiçbirini de silmedik Duyurular Arşiv'e gidip ilk 1 ay boyunca atılan tüm duyuruları ve gelen tepkileri, mesajları görebilirsiniz. "Saçlarda şu eksik yapılmalı. -  24 saat içinde yapıldı." "Serverda şu eksik bu gerekiyor, -12 saat içinde gelen güncelleme ile konuldu." tarzı onlarca mesaj görürsünüz.

"Mod sorunlarını çözdük dediniz" evet çözdük zaten. Piyasada hali hazırda "yılları devirmemiş" olan kaç sunucu var Vice dışında ayakta olan? Vice Online henüz 1. yılını doldurmadı, buna  rağmen bahsettiğimiz güncellemelerle uğraşmak yerine doğrudan yeni bir versiyona yönelme planı yaptık ve aylardır bunu geliştiriyoruz. Kıyasladığınız diğer sunucular kaçıncı yılında, açıldıkları gibi kusursuzlar mıydı? Zaten şu an dışarıdan izleyen/eleştirmeye gelenler dışında, içeride oynayan 200-250 oyuncumuz (sabah saatlerinde görüp 150 yazdın galiba bu da güzel algıymış bruh) hangi sistemlerin geldiğini biliyor. Tüm resmi birliklerimizdeki oyunculara spoilerlar verildi, ekibimizdeki 40-50 kişi teste girmeye başladı bir aydır. 

Ben v2'yi hazır olmadığı halinde açıp neden seni ya da 30-50 kişiyi mutlu etmek uğruna kendi planımızdan bu sefer şaşayım ki? Şu an benim bu konuda fikir sorduğum oyuncular, görüşlerini önemsediğim kişiler, 2-3 yıldır Vice Online'ı bekleyen ve gerekirse /me /do ile rol yapacak kişilerdi ve her gün girip oynayan 250-270 çevrimiçi(algıcı bir eleman olmasaydınız serverın günlük ziyaretçisinin de 431 olduğunu görürsünüz) bu sayede var oluyor.

image.png

Rage.mp/masterlist linkine giriyorsun, Vice yazıp üstüne tıklayıp o akşam gördüğü max. online sayısına ulaşıyorsun

Ha şunu düşünmenizi normal karşılıyorum. "Ya SAMP'ta 5-6 yıl boyunca hatta öncesinde 10 yıldır sağda solda sunucular açan, farklı ortamlar kuran, x y z w RP isimleriyle bir araya gelmiş kişilerin hepsi bir tarafa toplandı, diğer tarafta sadece Vice var ve adamların hiçbir sistemi yok (aylardır kandırıyoruz ya) ona rağmen nasıl aynı şekilde ayaktalar??" Ben olsam ben de bir tık kudururdum galiba.  :rofl:

Ben V2 ile size ne getireceğim?

Senin, kankilerinin, süper rolcü yoldaşlarının sağda solda 7/24 kafa patlatıp "şunu verirlerse geliriz, bu olursa oynarız, adminlik varsa varım" tarzı alıştığı ortamın alışkanlıklarını tamamen yıkarak -AYNI SAMP'ta yaptığım ve 5 yıldır aktif kalan -şu an aktif tek Roleplay sunucusu Vice gibi -  olayınızı "gta5de mesaj yazarak rol yapma"nın ötesine taşıyacağız.

Evet dostum, açık söyleyeyim, vizyonlu harika sunucuların yıllardır gtaV gibi bir ortamda tek yaptığı şey "roleplay simülasyonu" adı altında yazı yazarak -oyun- oynatmak. Bence bu oldukça yetersiz, zayıf, copy-paste bir alışkanlık sadece. SAMP'tan kopyalayarak inşa edilen sistemler zaten bu ortama yakışmıyor. Vice Online'ın şu anki durumu da aynı şekilde, zaten kendimize yakıştırdığımız bir şey değil ve bu yüzden aylardır başka bir şey üzerine kafa patlatıyorum. Ben buna rağmen, bu "beğenmediğimiz/kötü" halimizle bu işin halen daha içindeyim. Vice Online halen daha yüzlerce yetersizliğine rağmen her akşam 250-270 kişiye 7/24 "rol" yaptırıyor. (Ben bile aktif olarak her gün rol yapıyorum)

v2 ile beraber kendi içinde işleyen bir eko sistem, SAMP'ın v2.3'üyle birlikte gelen yetenek sistemlerinin gelişmiş hali, oyunda her şeyi üretebileceğin, sevkiyatını, ticaretini yapabileceğin gelişmiş bir ağ, 8+ illegal sistem(doğrudan rolü etkileyecek şeyler) mini game'ler, gelişmiş TV'ler, telefonlar, in game social'lar bla bla. Diğerlerinden bahsetmiyorum bile tadı kaçmasın. Bunları inşa etmek de kolay değil. Arkadaşlar bir süre kapatıyoruz diğer versiyonda görüşürüz deyip, 1 sene sonra yaza doğru v2'i açtık mı demeliydik, ne gerek var, buna siz mi karar vereceksiniz mesela? Her gün v2 olmasa da oyuna girip rolünü yapan yüzlerce oyuncumun isteği bu değilken neden sizin boş ahkamlarınızı dinleyelim bu konuda mesela?

Ego tatmini yapmak ya da dediğim gibi yarım yamalak haliyle sırf sizi susturmak için 20 gün 30 gün önce patlatabiliriz ama gerek var mı? Hayır. Çünkü tam emin olduktan sonra en olması gereken haliyle yapacağız. 

Verdiğin harika sayılar için de teşekkür ediyorum, Vice'ın gücünü yansıtmışsın yine. Neredeyse "boş" bir sunucuya 700 insan sokmuşuz bak sen de diyorsun. Sen bir de serverı tam istediğim duruma getirdiğimde "gtaV'de Rol Yapma"nın ne aşamaya geleceğini hayal et Vice sayesinde. Ha bu arada ne sana ne de diğer kankilerine ihtiyacımız olmayacak, reklamımızı, çağrımızı size yaptığıımızı lütfen düşünmeyin. Ben yukarıda da belirtmiştim, SAMP ortamında da yıllardır çöreklenmiş olan ve sadece gittiği ortamı bozan/bir şeyler kapma peşinde olan kişileri dışarıda tuttuğumuz için kalıcı ve yıllar sürecek başarıya ulaşmıştık. gtaV'de rol yapmaya hazır binlerce, on binlerce insan var. gtaV Türkiye Communitysi inanılmaz büyük ve halen daha yeni oyuncu doluyor içine. Oturup baştan öğretiriz deneyimli, "rol yapmayı seven" oyuncularla harmanlayarak.

O yüzden  yazının içerisinde de dediğim gibi, lütfen size ve türevlerinize çağrı yaptığımızı düşünmeyin. Hedef kitlemiz belli. En iyi yaptığımız işi yapıyoruz, en kötü olduğunu düşündüğünüz halimizle de böyleysek, kalan matematiği oyunculara bırakıyorum.

Sevgilerle. 

• Beğen 13
  • Teşekkürler! 1

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası