Jump to content

v2 Dönemi Beklentileriniz

Önerilen İletiler

gönderildi
Axy, 11 dakika önce yazdı:

Mayıs sonu iyi, Haziran sonu kötü 

Biterse neden olmasın? En geç diye belirtmemin sebebi en çok oyuncu Haziran ortası itibariyle geliyor sunucuya. Ek olarak üniversite sınavı da haziran ayının ortalarında diye biliyorum. Haziran sonunda çıkarsa tadından yenmez. Mayıs sonu çıkarsa yine bir şeyler eksik çıkacak gibi geliyor bana.

gönderildi

Yönetim ekibiyle toplantı halindeyiz, bakıma alınacak zamanı ve kalan süreyi hesaplıyoruz. En hızlı şekilde aynı zamanda verimli olabilmek ve tüm focusumuzu v2'e geçirmek için bir süre bakıma almak gündemimizde. @Axy @sXe

gönderildi
Manifesto, 4 dakika önce yazdı:

Yönetim ekibiyle toplantı halindeyiz, bakıma alınacak zamanı ve kalan süreyi hesaplıyoruz. En hızlı şekilde aynı zamanda verimli olabilmek ve tüm focusumuzu v2'e geçirmek için bir süre bakıma almak gündemimizde. @Axy @sXe

Bir süre (2026 Gta6 çıkış tarihi)

gönderildi
Manifesto, 37 dakika önce yazdı:

Sürecin tabii işlemesi için sunucunun bakıma alınması şart, SAMP VICE üzerinden de bunun türlü türlü V(geçiş) süreçlerinde tadımını yaptık, en faydalısı da bu oldu. Bir şeylerin test edilip son aşamaya gelerek açılması daha uygun, oyuncuların da artık böylece süreci beklemesi ve istenilen şeyin ulaştığını hissetmesi daha mutluluk verici olacaktır. 

Bir işletmenin, daha öncesinden açılışını yapmak için o binanın inşaat alanında olması gibi hayal edelim. Sunucunun da öyle işleyip V2 sürecine geçiş yapması, yararlı olacaktır. Bırakalım oyuncular taş çatlasın 1 hafta RP yapmadan dursun(o kadar süre bakım olmayacağını da düşünürsek), hiç problem değil yeter ki sunucuda herkesin beklediği sürecin artık ulaştırılması gereken şeyin oyunculara verilmesi gerekiyor. Eksiksiz & problemsiz & hatasız  bir V2 süreci mi yoksa her hafta HOTFIX olarak devam eden V2 mi diye soracak olursanız tercihim; "HATASIZ V2 SÜRECİ" olacaktır. Yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama Nisan ayının son haftasına göre V2 trailer geleceği duyuruldu ,hazır olmamış olabilir tabii sonuçta koskoca bir platformda yeni bir sürüme geçiş ayarlanıyor. Elbet bir yerde hata verilecektir fakat vaat edilen şeyin vaktinde sunulmaması oyuncuyu bir hayli sıkıntıya sokuyor. 

Daha fazla destan yazmadan işin özeti; v2 sürecine geçiş için bakım sürecinin getirilmesi ve oyuncuların daha kısa sürede V2 sürecine geçişi yapılmasıdır... Rol yapmak için VICE platformunda her türlü imkanımız var, Florida biletleri hazır...  ✈️✈️

gönderildi

V2'nin geliş sürecini hızlandıracaksa mantıklı, sistemler çok eskidi ve göze batmaya başladı. 

gönderildi

Sunucuyu kapatıp iki ay rolsüz kalırsak V2'e olan tavrımız ektedir;

Tek isteğimiz ister kapatıp ister bu sistemlerle açık tutup V2'e ulaşmak... Ama sunucuyu kapatıp rahat kafayla V2 yoğunlaşmak mantıklı gibi.

gönderildi (düzenlendi)

V2 için başka bir gereklilik de optimizasyon gibi duruyor. Benim en çok sorun yaşadığım yerler DSS ve Mission Row istasyonları, kısaca araç ve dış map olan her yer cidden büyük dporlara/fps düşüşlerine sebep oluyor. Normal zamanda 100+ FPS alan ben, DSS önünde 30 FPS'i zor görüyorum, kesin düzeltilmeli.
Eğer optimizasyon düzeltilirse; Kesinlike Map şuan çok boş, kullanılabilir en az elli tane kıyafetçi/benzinlik/market/araç tamir noktası vs vs. bulunuyor. Eğer optimizasyon sorunu yaşamazsak onları da sunucuya ekleyip daha canlı bir map yaratabiliriz.

tarihinde monradiss tarafından düzenlendi
gönderildi
monradiss, 29 dakika önce yazdı:

V2 için başka bir gereklilik de optimizasyon gibi duruyor. Benim en çok sorun yaşadığım yerler DSS ve Mission Row istasyonları, kısaca araç ve dış map olan her yer cidden büyük dporlara/fps düşüşlerine sebep oluyor. Normal zamanda 100+ FPS alan ben, DSS önünde 30 FPS'i zor görüyorum, kesin düzeltilmeli.
Eğer optimizasyon düzeltilirse; Kesinlike Map şuan çok boş, kullanılabilir en az elli tane kıyafetçi/benzinlik/market/araç tamir noktası vs vs. bulunuyor. Eğer optimizasyon sorunu yaşamazsak onları da sunucuya ekleyip daha canlı bir map yaratabiliriz.

Optimizasyon ve komut hızları - delay  vb. neredeyse minimuma inecek, v2'nin en büyük artılarından birisi olacak optimizasyon konusu. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler! 1
gönderildi
Manifesto, 5 saat önce yazdı:

V2 için sunucunun bir süre bakıma alınması eğer süreci hızlandıracaksa eğer bakım moduna geçilmesi uygun olur gibi geliyor, sunucu açık şekilde arka planda geliştirmek daha fazla zaman alacaksa süreci bir ay daha ileri atacaksa eğer iki hafta kadar kapatılarak sürecin hızlanması sağlanabilir. Bir kişinin söylediği ile olmuyor tabii ekip oldukça kalabalık siz en iyi kararı verirsiniz. 

gönderildi

Selamlar Vice ekibi,

Sunucuda balıkçılık mesleğini kullanan neredeyse kimse yok. Genellikle herkes tırcılık yapıyor çünkü verdiği maaş çok daha yüksek ve balıkçılıkta bulunan günlük sınır gibi kısıtlamalar oyuncuları bu meslekten uzaklaştırıyor.

Oysa balıkçılık, RP açısından çok verimli bir meslek. Çoğu zaman güzel roller dönüyor ama sistemin sade ve sınırlı olması nedeniyle tercih edilmiyor. Sunucuda araba sürmek dışında aktif kullanılan başka bir meslek neredeyse kalmamış durumda. Bu da oyuncu çeşitliliğini ve ekonomik dengeleri olumsuz etkiliyor.

Önerilerim Şunlar:

• Balık tutma sistemine random tuş basma gibi etkileşimli bir mekanik getirilebilir. Bu sayede bot ya da farm kullanımı da önlenmiş olur.

• Gemilerle açık denizde balık tutarken şans oranı artabilir veya daha değerli balıklar yakalanabilir.

• Balık türleri derinliğe göre çeşitlenebilir.

• Günlük sınırlar kaldırılmalı ya da daha mantıklı seviyelere çekilmeli.

• Hava durumu, saat gibi faktörler balık tutmayı etkileyebilir, bu da sisteme dinamizm katar.

Her gün en az 2 kez kontrol ediyorum, aktif olarak balık tutan kimseyi göremiyorum. Bunun en büyük sebebi, sistemin oldukça sade ve kısıtlı olması. V2 güncellemesiyle bu mesleğin baştan sona yeniden ele alınıp, aktif ve eğlenceli hale getirilmesini gerçekten çok isterim. Eminim diğer oyuncular da bu görüşe katılacaktır.

İyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin.

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası