Jump to content

Sergio Bianchi - (Bir Günlük Kaydı)

Önerilen İletiler

• Yetkili
gönderildi

Başarılar 💯

• Beğen 1
gönderildi

Başarılar aslan dostum 🤠

• Beğen 1
gönderildi

Başarılar kardeşiiim!

• Beğen 1
gönderildi

IMG_1354.png

gönderildi

IMG_1388.png

gönderildi

IMG_1389.png

gönderildi

Merhaba sevgili günlük,

Bugün yine sana anlatacaklarım var. Sessizliğinle bana yoldaşlık etmeni, içimdeki ağırlığı kelimelerle biraz hafifletmeni istiyorum.

Sabah, gözlerimi huzurlu bir sessizlikle açtım. Güneş perde aralığından usulca süzülüyordu. Güzel bir duş aldım; sanki o ılık su, üzerimdeki yorgunluğun izlerini bir süreliğine silip götürdü. Sessiz bir sokakta, köşedeki fırından taze kruvasan aldım. Yanında iyi demlenmiş bir espresso… Kahvaltım, bana Milano’yu anımsattı—memleketi, köklerimi.

Şehir biraz tenhaydı. Sahile indim, rüzgâr yüzümü okşarken birkaç yudum bira içtim. Bugün kendime küçük bir iyilik yapmak istemiştim. Gün, dingin ilerliyordu. Ama o huzur çok uzun sürmedi.

Hastaneye mesaiye döndüğümde, ekip arkadaşlarımla kahve eşliğinde sohbet ediyorduk. Telsizden gelen o anonsla bütün hava değişti.

“Kod 0 – acil destek… Beş polis memuru GSW… Çoklu yaralı geliyor…”

Cümle bitmeden, herkes harekete geçti.

Koşuşturmaca, hazırlık, ameliyathane…

Kapıdan içeri giren sedyelerin üzeri kanla kaplıydı.

Yerlere damlayan kanlar, gecenin hikâyesini çoktan yazmıştı bile.

Geçen gece elimde kaybettiğim can aklıma geldi—o çaresizlik, o boşluk…

Bu kez kaybetmemeye yemin ettim.

Dört polis memurunu ameliyata aldım.

Saatlerce süren mücadele…

Ellerim titremedi bu sefer.

Kendimi kontrol ettim.

Her dikişte, her müdahalede içimden bir parça daha verdim.

Ama değdi.

Hepsi yaşadı.

O ameliyathaneden çıktığımda, ilk defa gerçek anlamda başarmış gibi hissettim.

Kendimle gurur duydum.

Gözlerim doldu ama akmadı—çünkü artık içime akıtmaya alıştım.

Derin bir nefes alıp üzerimi değiştirirken, yeni bir telaş yükseldi.

Meğer getirilen suçlulardan biri kaçmış.

O sırada acilin içinde Çavuş McClein’le karşı karşıya geldik.

Gerilim yüksekti.

Kelimelerimizi seçemedik.

Sadece bağırdık.

Ama bir sınır vardı, onu geçmedik.

Sonra sustuk.

Birbirimizin gözlerinde gördük yorgunluğu, öfkeyi, sorumluluğu…

Ve bir şey söylemeden yürüyüp gittik.

O an fark ettim…

Ameliyatlar kadar, insan ilişkileri de hassas.

Doğru yerden tutmazsan, dağılır.

İnsan kalmak, en çok da en kırılgan anlarda anlam buluyor.

— Bu sayfa da burada bitti.

Bugün, kendimle barışık bir uyku hak ediyorum.

Gözlerimi kapatmadan önce tek bir cümle bırakmak istiyorum buraya:

“Yaraları saran ellerin de bazen sarılmaya ihtiyacı vardır.”

Defteri kapatıyorum. Bu gece böyle kalsın.. 

IMG_1391.png

gönderildi (düzenlendi)

Gecenin Sessizliğinde

Selam sevgili anı defterim,
Bugün seni yeniden açtım. Parmak uçlarım sayfalarında gezinirken, senin o tanıdık sessizliğinde bir dostun sıcaklığını hissettim. Sana anlatacaklarım var; geceyle gelen, içimde yer eden, biraz buruk, biraz tatlı bir hikâye… Hazırsan başlıyorum.

——————

Dün geceydi…
Mesaimi yeni bitirmiştim. O kan kokan saatlerin ardından yorgun bedenimi biraz olsun rahatlatmak için hastaneden ayrıldım. İçimde, birden fazla hayatı kurtarmanın gururu vardı; ama bir o kadar da ağır bir yük… Kod 0 ile açılmıştı gece. 5 polis memuru, ağır yaralı olarak getirildi. GSW vakaları, kurşun yaraları, kan… her yerde kan…
O anlarda ellerim titremedi, gözüm kararmadı. Birkaç gün önce kaybettiğim can hâlâ kalbimi sıkıştırırken bu kez başardım. 4 memuru ameliyata aldım, dakikalarca savaştım. Her bir dikişte, her bir nefeste içimden “yaşamalısın” diye haykırdım.
Ve yaşadılar.
Bu benim küçük ama değerli zaferimdi. O ameliyathaneden çıktığımda, kan ter içinde ama gururla doluydum.

Şehrin gürültüsünden ve insanların yorucu yüzlerinden uzaklaşmak istedim. Direksiyonu tanıdık bir huzura kırdım; kasabanın sahiline. Dalga sesleriyle karışık o tuzlu hava, yüzümde serin bir dokunuş bıraktı. Kafamı dağıtmak, sadece denizi izleyip birkaç bira içmekti niyetim. Ama işler öyle gelişmedi.

Telefonum çaldı.
Arayan Hanna’ydı.
Sesi yumuşaktı, belli ki onun da içi doluydu. “Neredesin?” diye sordu. Ona planımı söyledim. “Sana katılsam olur mu?” dedi. Elbette dedim, ona konumu attım.
Yolda bir şişe tekila aldım, litrelik. Manavdan birkaç taze limon, biraz da tuz… Shot kadehlerini hazırladım, tuzladım. Ve onu beklerken bir sigara yaktım. Gökyüzüne uzanan dumanın arasında kafamda sadece sakinlik vardı.

Sonra geldi.
Arabama atladı, göz göze geldik. Gülümsedi.
“Hiç tekila içtin mi?” dedim.
“Hayır,” dedi, gülerek.

Gece böylece başladı…
İlk shot, ardından limon… sonra viski, ardından bir bira. Kahkahalarımız gecenin içinde yankılandı. Dalgalar, ay ışığı, rüzgâr… hepsi sahneydi sanki. Hanna’nın saçları yüzüne düşüyordu sürekli. Elimle düzeltmek istedim ama yapmadım.
O an fark ettim.
Çok uzun zamandır ilk kez, kalbim o eski sıcaklığı hissetti. Üniversite yıllarında, barda tanıştığım o kadının bana hissettirdiklerini… ama bu daha başka, daha saf bir şeydi.

Açılmak istedim. Ama korktum.
Ya söylersem ve giderse?
Ya en iyi anlaştığım, kafa dengim dediğim bu kadını kaybedersem?

O gece denize girdik. Hanna yüzme bilmiyormuş. Omzuma aldı kendini. Hafifti. Gülüyordu. Suyun içindeyken bile kahkaha atıyordu. Sahile çıktık, ıslanmıştı. “Üşüyorum,” dedi.
Arabaya bindik, eve gittik.
Ona sıcak bir duş aldırdım. Kendi tişörtlerimden birini verdim. Minik elleriyle üzerini çekiştirerek giydi. Üzerine bir pike örttüm.
“Burada kal istersen,” dedim.
Yattı. Uyudu.
Ben salonda kaldım. Sırtım koltukta, gözüm tavanda…
Ama aklım Hanna’nın gülüşünde…

O geceyi düşündüm defterim.
Belki de gerçekten bavulumu yere bırakmam için bir sebep bulmuşumdur.
Sen ne dersin, sevgili sırdaşım?
Yoksa ben hâlâ hayallerle mi konuşuyorum?
————————
Not:
Bazen sadece bir an, bir gülüş, bir bakış, hayatta büyük değişimlere sebep olabilir. Belki de bu gece, yalnızca kendimi bulmam için bir işaretti. Kim bilir, belki de bu yazdıklarım, bir gün sadece bir hatıra olur. Ama şu an, bu satırlar, beni anlamanın bir yolu gibi geliyor. Kimseye açamadığım, paylaşamadığım bir içsel dünyamı sana anlatıyorum. Yalnızca bir defterim sensin ve bana hep dost olacaksın…

tarihinde 𝓕𝓾𝓻𝓲𝓷𝓪 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
gönderildi

image.jpeg

gönderildi

IMG_1476.jpeg

Misafir
Bu konu kilitlenmiş, mesaj gönderemezsiniz.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Son Reklamlar LIVE

30s yenilenir • 15 reklam

Liana Nara
    57

[GROVE BAR] Venezuela başkanı burada bira içerken alındı, sende gel biranın keyfini çıkart! @269

Charles Mayfield
    48
    Charles Mayfield ÇEVRİMİÇİ

Acele yok, gürültü yok. Vespucci Canals’ta gecenin sade hâli. Elysia Cafe (/gps isyeri 479)

Darion Gilmore
    29
    Darion Gilmore ÇEVRİMİÇİ

Vespucci Canals’ta kısa bir mola, uzun bir huzur. Elysia Cafe (/gps isyeri 479)

Amy Beavers
    29

Vespucci Canals’ta loş ışıklar, sakin bir atmosfer ve kahvenin en dingin hâli. Elysia Cafe’de gece yavaşlar. (/gps isyeri 479) :white_check_mark: Tepki vermek için tıkla :thumbsup: Tepki vermek için tıkla :joy: Tepki vermek için tıkla Tepki E

Ryan Harrelson
    21
    Ryan Harrelson ÇEVRİMİÇİ

Honoria Hawkins
    10

WEAZEL MEDIA | Gündemi yönet, ünlü sunucu ve yazarlardan bir tanesi ol! Tüm şehire adını duyur ve milyonlar kazan! İletişim: 758-365 ((/gps isyeri 427))

Ester Rey
    41
    Ester Rey ÇEVRİMİÇİ

Kalabalıktan uzak, atmosfere yakın. Vespucci Canals. Elysia Cafe (/gps isyeri 479)

Marina Westbrook
    17
    Marina Westbrook ÇEVRİMİÇİ

Jason Weisberg
    41
    Jason Weisberg ÇEVRİMİÇİ

Vespucci Canals’ta loş ışıklar, sakin bir atmosfer ve kahvenin en dingin hâli. Elysia Cafe’de gece yavaşlar. (/gps isyeri 479)

Rei Shirai
    34
    Rei Shirai ÇEVRİMİÇİ

Jane Ruby
    43
    Jane Ruby ÇEVRİMİÇİ

Gecenin ritmini yakalamak isteyenler için sakin bir durak. Vespucci Canals. Elysia Cafe (/gps isyeri 479)

Tanisha Pearce
    28

Davis online, bandrollü hindistan tütünleri ile legal yoldan kafayı bulun. Hemde doğal! (/gps isyeri 108)

Ester Rey
    41
    Ester Rey ÇEVRİMİÇİ

Gecenin yavaş aktığı yerdeyiz. Vespucci Canals. Elysia Cafe (/gps isyeri 479)

Enrico Sante
    20
    Enrico Sante ÇEVRİMİÇİ

[ADS Güvenlik] Sende şehrin en iyi bodyguardı olmak istemez misin? İletişim: 578-122

Charles Mayfield
    48
    Charles Mayfield ÇEVRİMİÇİ

Acele yok, gürültü yok. Vespucci Canals’ta gecenin sade hâli. Elysia Cafe (/gps isyeri 479)

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası