Jump to content

OOC olarak asla yapmam ya da belki yaparım dediğiniz Roleplay türü nedir?

Önerilen İletiler

Oluşturuldu:

Merhaba, sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dilerim.

Kendi düşüncelerim doğrultusunda, asla yapmayacağım ya da yalnızca belirli şartlarda kabul edebileceğim bazı Roleplay türleri mevcut. Bunları bu başlık altında paylaşacağım. Peki ya sizlerin "asla" ya da "belki" yapmayacağınız Roleplay türleri nelerdir?

Alıntı

1-) Reşit olmayan karakterlere karşı flört veya daha da ötesinin denenmesi. (Asla gerçekleştirmem)

-Geçmişte canlandırdığım karakterlerden biri reşit olmayan (minor) biriydi. Ancak karakterimin yaşı büyük olan karakterlerle karşılaştığında, bu karakterlerin flörtöz tavırları zaman zaman oyun içi kurallar tarafından kısmen korunmuş olsa da, bu koruma yetersiz kalabiliyordu.

-Kahve, yemek gibi şeyleri ısrarla ısmarlamak, açıkça reddedilmesine rağmen "aralarına alma" çabaları gibi davranışlarla sık sık karşılaştım. PM üzerinden kişileri uyarmak zorunda kalmak, oldukça rahatsız edici bir durumdu. “Çok fazla hayır dersen, evet demek zorunda kalırsın” gibi manipülatif yaklaşımlar ciddi sorunlara yol açıyor.

-Bir karakter, bir etkileşimi açıkça reddediyorsa, bu o oyuncunun o tür bir etkileşim istemediğinin net göstergesidir. Bu reddi zorlamaya devam etmek, agresif, tatsız ve açıkçası ürkütücü bir hâl alır. Bu tür davranışları son derece uygunsuz ve rahatsız edici buluyorum.

Not: Reşit olmayan bir karaktere "ne zaman 18 yaşına gireceğini" sormak... Ne yazık ki bu durum, bazı çevrelerde normalleştirilmeye çalışılıyor ama bu tarafımca hem IC hem OOC olarak uygunsuz buluyorum.

Alıntı

2-) İntihar eğilimli veya uzun vadeli depresyona sebebiyet verebilecek Roleplay & Karakter. (Belki, karakter hikayesi buna göre ilerlediyse eğer)

Alıntı

3-) Aşırı ırkçı söylemler, beyaz/siyah üstünlüğü gibi ideolojik roller (Asla gerçekleştirmem)

Alıntı

4-) Erotik & Ensest Roleplay (Erotik Roleplay, karakter hikayesini ilerletmek için ise belki- Ensest, asla.)

- Genel anlamda, cinsel içerikli Roleplay’leri şahsi olarak uygun bulmuyorum. Ancak karakterin hikâyesini anlamlı biçimde geliştiren bir yönü varsa, belki olarak değerlendirebilirim.

- Cinsel yönelimler ya da ilişkiler, oyuncuların özel tercihidir ve bu konuda kimsenin yargılanmaması gerektiğine inanıyorum. Ancak, bu tür içeriklerin aşırıya kaçması hâlinde taraflardan biri rahatsız olabilir ve bu durum Roleplay’in dışına taşabilir. Bunu ise biraz olgunlaşmamaya ya da kişisel cinsel ihtiyaç aracına dönüştüğünü düşünüyorum.

Ensest içerikli Roleplay’lere ise kesinlikle karşıyım.

Evet, bu sadece bir oyun- bu yüzden oyunculara karşı saygılı olmaya özen göstermeliyiz. Kimse- kimseyi sevmek zorunda değil ancak, çok fazla da ciddiye almamak gerekir. X rolünü asla gerçekleştirmeyeceğim demek, bunu gerçekleştiren kişilere bir nefret besleyeceğim anlamına gelmediğini belirtmek isterim. Arkamızda güzel anılar bırakmak dileği ile!

Neredeyse Roleplay'i küçüklüğümden beri oynuyorum, farklı oyunlar- SA:MP vesaire. Öğretim yılım içerisinde yoğun ödev programları sayesinde net olarak bir şeyi öğrenemez iken- Roleplay içerisinde, araştırmayı- öğrenmeyi hatta ve hatta yönetmek istediğim karakter için kültürler öğrenmek, kitap, davranış ve vizyonu öğrettiğini belirtmeliyim. Oldukça yararlı iken, oldukça da zararlı, yararlı yönlerini tercih etmeye teşvik etmeliyiz.

Belirttiğim durumlar, herhangi bir siyasi- dini veya benzeri bir görüşü içermemektedir!

Sizlerden, yani değerli kullanıcıların asla yapmayacağı ya da belki yapabileceği Roleplay türlerini öğrenmek isteriz, unutmayınız. Her oyuncunun fikri, sizin fikriniz ile uyuşmak zorunda değil... Bu yüzden, saygı çerçevesi içerisinde bir sohbet sürdürelim!

• 2 hafta sonra...
gönderildi

Karşı olduğumdan değil ama ben yapmam, alt karakter dahi açarak yapmıyorum/yapamıyorum; striptizci rolü.

gönderildi

Bilmediğim ve de çok ilgi duymadığım rollere herhangi bir girişimde bulunmam. Örneğin; Zenci çeteci rolü.

gönderildi

kadın karakter 

gönderildi

Ben bir roleplayerim. Her rolü yapar ve üstesinden gelirim. 

gönderildi
Manifesto, 5/14/2025 - 4:32 PM yazdı:

kadın karakter 

aynı şekilde. Erkek karakterde paslanan her türlü rolü yaparım da kadın karakter hayatta 

gönderildi

kaşar roleplay, erkek adama yakışmaz

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası