Jump to content

Çocuk karakter yönetmek.

Önerilen İletiler

Oluşturuldu:

Amerika'da yasal olarak belirtilen yaş on sekiz ve yirmi bir yaş arasıdır ama burada ufak ince detay şu; On sekiz olan karakter sadece yargılanabilme hakkına sahiptir ve hala belirli bir kısıtlamaları bulunmaktadır. Yirmi bir ise sigara alabilir, alkollü ortamlara girebilme hakkına sahiptir. Şunu unutmadan söyleyeyim; On sekiz yaşında bir karakter kendi rızası bile olsa cinsel ilişkiye giremez. 

Bir çocuk karakter yönetmek mantık çerçevesi içerisinde yönetilirse tatlı, güzel bir rol ortaya çıkar. Bu karakterler genellikle saf, temiz karakterler oluyor yani bir şeyler öğreneceklerse sizden öğrenecekler. Unutmayın; En ufak bir sorun, onun başını yakmaz yasalar gereği sizin başınızı yakar. 

Çocuk karakter yönetiyorum, ne yapmalıyım? 

Çocuk karakter yönetiyorsanız yapmanız gereken tek şey bir hikaye oluşturun, bir senaryo üzerinden devam edin. Bir çeteci karakter oluşturacaksınız onların ortamlarından dışlansanız bile girmeye çalışın, onlar gibi havalı olmaya çalışın, onların teriminin anlamını bilmeden kullanmaya çalışın, giyiniş tarzlarına özenin ama dikkat etmeniz gereken bir şey var sizi çıkar için kullanabilirler, bağımlı yapabilirler, size müşteri muamelesi çekebilirler o yüzden bu tarz rollere girmeden önce korkusuzca değil titreyin, korkun, annem/babam anlar mı? Psikolojisine girin ve bağımlı olursanız ona göre rol planı yapın.

Örnek1- Sistemsel para geldiği zaman bu bir minimum alabileceği harçlık ile günü geçirmeye çalışın, o parayı anne, baba, büyükbaba, büyükanneden almışsınız gibi rol yapmak daha doğrusu olacaktır. 

Yanlış- Sistemsel parayı gidip bir araba almak, ev almak bir çocuk için ne kadar doğru olur sizce? 

Örnek2- 

Bir karakterle kavgaya girmeden önce dövecek miyim, döver mi? şüphesi olsun, korkusuzca emote verip saldırmayın. Dayak mı yediniz? Karakterinizi geliştirin, nasıl hayatta bazen dayak yemek insana olgunluk kazandırıyorsa bırakın oyunda da kazandırsın ya da çok mu dayak yiyeceğim tribi geçiriyor? Kaçın, korkun, altınıza edercesine korkun, eve giderken bile arkanıza bakın. 

Abi/Abla terimleri kullanmayın, böyle bir şey yok. Ahbap, dostum, adamım gibi terimler kullanmaya özen gösterin. Kimse size bana abi/abla demedin diye sizi dışlamaz, sürekli gelişime açık olun. Gecenin bir köründe insanlar size, neden bu saatte dışarıdasın? diye soru sordukların da en basit örnek: "Annem ve babam uyudu, odamın camını kullanarak dışarıya çıktım." gibi bahaneler kullanın ama unutmayın bunu kullandıysanız ve camınız kapalı değilse bile hırsız girer, erken uyanıp kontrol ederler mi? veya kolluk kuvvetleri beni çevirir mi, neden bu saatte dışarı da olduğumu sorgular mı? Endişesiyle karakterinizi yönetin. 

Örnek2- Neden dışarıdasın? Annem gece vardiyasın da, büyükannem ile beraber kalıyorum. Camdan çıktım, birazdan eve gideceğim. Pfs, camı açık unuttum hemen gitmeliyim.

Yanlış2- Annem gece vardiyasın da, evde kimse yok. Yasalar gereği reşit olmayan bir çocuk evdeyken aile fertlerinden biri veya kişi birinde olmalı.

Karakterleriniz duygusal anlamda kimseyle göz kontağı kuramaz, utangaçtırlar, aşk işlerini fazla anlamaz ama yaşadıkları yoğun duygular absürt seviyedir ama lütfen otuz-kırk-yirmi beş yaşındaki kadın karakterlere sulanmasınlar. 

Başta da söylediğim gibi; Gelişime aç bir karakter olmak, zevk verir kısaca.

Elimden geldiğince bir şeyler yazmaya çalıştım, yanlışlarım ve hatalarım olabilir. Siz de eklemek istedikleriniz varsa yazabilirsiniz alıntılayıp düzenleme yaparak koyabilirim. İyi günler, iyi forumlar. 

• Beğen 2
  • Teşekkürler! 1
gönderildi

Katılmadığım çok şey var, cinsel ilişkiye girme kısmı gibi veya aşk işleri gibi. Bu rehber daha çok çocuk rolü yapanları kısıtlamaya yarar gibi geldi bana. Ama onun dışında genel olarak katılıyorum, başarılar.

gönderildi
imsure, Bir saat önce yazdı:

Katılmadığım çok şey var, cinsel ilişkiye girme kısmı gibi veya aşk işleri gibi. Bu rehber daha çok çocuk rolü yapanları kısıtlamaya yarar gibi geldi bana. Ama onun dışında genel olarak katılıyorum, başarılar.

Bir ilk olacak orası doğru ama biraz fazla ilerisi için düşündüm hocam olur da aile rolü yapan bir karakterin ailesi yakalarsa ihbar verecek. 

Yorum için teşekkürler, saygılar.

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası