Jump to content

FiveM mi yoksa RAGE:MP mı?

Önerilen İletiler

Oluşturuldu:

Konu basit, VICE statüsü için artık FiveM kaçınılmayacak bir gerçek oldu fakat bazıları FiveM'i sevmeyip, RAGE konusunda ısrarcıydılar. Bunlardan birisi bendim.

Peki, o soru belli. FiveM mi yoksa RAGE:MP mı?

gönderildi

FPS konusunda bir fark yemeyeceksek bir sorun yok hangi platformda olacağı bence

gönderildi

fark etmez, kitle önemli

gönderildi

Fivem'a alışacağımızı ve daha fazla eğleneceğimizi düşünüyorum. Kitle karma olacak FiveM'a geçmemizle birlikte bu da yeni oyuncu tipleri demektir. Roleplay yapmaya hevesli olanlarla yola devam edilir trolling takılanlarda yasaklanır. 

gönderildi

Rage:MP'nin beceremeyip FiveM'in eğlencesine doyabileceğimiz bir çok sistem var. Bunlar da herşeye odaklı ve detaylı inceleyerek bakarsak, aşırı güzel ortamlar bizi bekliyor. FiveM'e geçtiğini öğrendiğimde ayrıyetten mutlu olduğumu söyleyebilirim, bir çok kişinin aklına FPS sorunu takılıyor ancak Rage:MP ve Alt:V gibi platformlar da FiveM'in alt yapısına dayalı şekilde kurulmuştur bilginize. Yani işin olacağı şu, optimize edilmiş sistemler ile güzel FPS alıp harika rol ortamlarına giriş sağlayacaksınız.

gönderildi

sistem açısından önü çok daha açık bir platform, bence çok daha iyi olmuş

gönderildi

Ne yazık ki anlamamız biraz zaman aldı(birkaç yıl) ama FiveM. İstemci, altyapı, optimizasyonda ise FiveM çok daha iyi değerlere sahip zaten hepsi GTA Online'a bağlanan, ancak diğerleri geliştirme sürecinde de FiveM Altyapısını/kaynak kodlarını kullanan ortamlar. Ek olarak en büyük etken, FiveM doğrudan GTA 5'in / Rockstarın resmi dağıtıcısı 1+ yıldır. Bir marka/platform yaratmak istiyorsak, gta üzerinden ilerliyorsak, GTA/RockstaR'ın kendi bünyesinde kalmak her anlamda daha iyi.

FiveM'In Tek/En Büyük Text-Based roleplay sunucusu olmaktan ve insanlara text roleplayin derinliğini gösterecek olmaktan bahsetmiyoruz bile...

Kitle konusunda şurada bir şeyler yazmıştım onu bırakayım,

gönderildi

ViceM

gönderildi (düzenlendi)

bu işlere platform nezdinde değil, sunucu nezdinde bakmanın daha yararlı olduğunu düşünüyorum. oynadığımız oyun temelde aynı, sadece oynamamıza olanak sağlayan aracı sistem değişiyor, çok da büyültmeye gerek yok bunu. sunucu iyiyse kitlesi nereden geldiğine bakmaz, bakmamalı. "aa bu fivem ben oynamam ben rageciyim aga" düşüncesi pek de doğru değil, biraz şans tanımak gerekir. aynı şey samp-mta için de geçerli

tarihinde Batrix tarafından düzenlendi
gönderildi

sevdiğim sunucu nerdeyde benim için orası oynanır. @Manifesto dediği gibi yıllarca samp ve mta ayrımı da yapıldı mesela. ben roleplay'e vendettada başladım ve hayatım boyunca bir kez olsun mta indirmedim çünkü hep samp platformundaydı o sunucu. şimdi vice için de aynı şey geçerli. Rage geçerse rage oynayacağız fivem geçerse fivem oynayacağız. zaten emin olun manifesto ve diğer yetkililerimiz fivem kararı aldıysa bunun altında geçerli sayılacak yüzlerce sebep vardır. (optimizasyon, sistem entegresi, rockstar altyapısı vs.) yani kendi kazançlarından çok bizi düşünüyorlar bu konuda içim rahat. yeni vice dönemi hayırlı olsun bir süredir roleplay ortamından uzak olduğum için henüz oyuna girmedim ama en kısa zamanda havasını solumak istiyorum şehrin. 🙂

@jawz durdukyere ölen adam görseli hala aklımdan çıkmıyor bu arada 😄

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası