Jump to content

Emote kullanımı hk.

Guest strega

Önerilen İletiler

Oluşturuldu:

Bugün /me ve /do komutunu nasıl kullanmalıyız, bu komutlar ne için kullanılır son olarak örneklendirerek komutları sizlere anlatacağım.

"/ME" KOMUTU NEDİR?

"/me" komutu, karakterlerin eylemlerini açıklamak için kullanılır. Gerçek hayatta olduğu gibi karakterlerinizin eylemlerini ve durumlarını diğer oyunculara aktarmanız gerekir. "/me" komutu bu iletişim sürecini sağlar ve oyuncular arasında daha gerçekçi bir iletişim sağlar.

"/ME" KOMUTU DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ:

"/me derin nefesler verir ardından bakışlarını kadına çevirir."
"/me masanın üstündeki kağıdı kavrar."
"/me deskin üzerindeki kadehi kavrar sakince dudaklarına yaslar"

"/ME KOMUTU YANLIŞ KULLANIM ÖRNEKLERİ:

"/me sıkılır."
"/me arabanın rengini sorar."
"/me öldürür."

"/DO" KOMUTU NEDİR?

"/do" komutu, oyuncuların karakterlerinin etrafındaki durumlar ve diğer karakterler ile ilgili açıklamalar yapmak için kullanılır. "/do" komutu, diğer oyunculara sunucu içerisindeki durumları daha net bir şekilde anlamalarına yardımcı olur.

"/DO" KOMUTU DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ:

"/do Buzdolabının içinde birkaç su şişesinden başka ürün gözükmüyor.
"/do Gülümserken yanağındaki gamze belli oluyor.

"/do Saçları rüzgarda savrulmakta."

"/DO" KOMUTU YANLIŞ KULLANIM ÖRNEKLERİ:

"/do Gülmekten öldü.
"/do Napıyorsun oğlum der gibi baktı.

/"do Düşünüyor.

Vice Online sunucusunda bulunurken topluluk kurallarına uygun şekilde hareket etmeyi ve diğer oyuncuların rol yapma deneyimini olumlu yönde etkilemeyi unutmayın.

• 3 hafta sonra...
gönderildi

😋

gönderildi

😉

gönderildi

begendik valla

gönderildi

Yeni başlayacak arkadaşlar için güzel anlatım sağlanmış.

gönderildi

başarılı

gönderildi

Umarım artık, "/me selam verir, adama." tarzı emote görmeyiz, emote kanalını süre gelen çok fazla sunucuda troll amaçlı kullandılar burada çok daha iyi bir süreç bekliyoruz.

• Beğen 1
gönderildi

"/do" komutu bazen ortam ve ambiansı özetlemek için kullanılabilir. Şahsen bazen yapmak durumunda kalabiliyorum ve keyifli de oluyor. /do bence çok yönlü bir komut, olay sadece karakterde bitmiyor çünkü, herhangi bir şey üzerinde kullanabiliyorsunuz. Yaratıcılığa çok müsait bir komut olarak görüyorum.

"/do Kolundan tutuyorum." gibi karakterden çok oyuncuyu merkez alan kullanımlar sona erse yeterli.

• Beğen 1
gönderildi

💯

• 1 yıl sonra...
gönderildi

Dönem değişikliğinden dolayı konu arşivlendi.

Misafir
Bu konu kilitlenmiş, mesaj gönderemezsiniz.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası