Jump to content

Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz

Önerilen İletiler

gönderildi
emresenseiii, 6 dakika önce yazdı:

Sunucu açıldığı günden beri olabildiğince aktif kalmaya çalıştım, bu yazdıklarım belirli bir topluluğu canlandırmak için, kaos çıkartmak için yazmıyorum ve kendimce fikirlerimi, düşüncelerimi belirtiyorum. 

Öncelikle sunucu ilk başlar da güzeldi, kaliteli roller dönüyor, mantık çerçevesinden çıkmayan oyuncularla rolleşmek gerçekten güzeldi. Bir şeyler oldu ve yavaş yavaş çürüyen bir kitle, ooc lobileşme, dışa dönük rolleşmeler olmaya başladı. Kendince bir şey yapmaya çalışan karakterlerin önü kapanmış gibi hissedip bıraktılar, mekan sistemlerinden parayı vurup kısa yoldan RDE incelemesi olmadan herkes zengin karaktere ulaştı. Oyuncular doğal olarak mekan açmaya başladılar, lüks arabalar ile hava atmaya başladılar ve bunun arkasından non-rp driving seven elemanlar sahneye atladı. Anlamadığım nokta hiç bir karakter Türk mantığından çıkamadığı, aşk acısı çekercesine ergenimsi bir karakter yönetmeye başladı ve bu biraz aktif kitleye zarar verdi. V2 sistemi beklentisine girildi ama eller boş kaldı. Sistem kodlamak, bir sunucuyu oturtmak çok zor ama böyle olmasının tek sebebi RDE ekibidir. İzlediğimiz dizilerin/filmlerin karakterlerini farklı isimler koyup aynısını yapmaya çalışan oyunculara da lafım yok. Sıfırdan başlayıp zevk almak harika bir şey tavsiye ederim bir şirkete sığınıp kısa süre de lüks hayata ulaşmak, amaçsız bir karakter yönetmek emin olun hiç bir zaman size zevk vermez. Teker yakıp polislerin rollerini baltalayan oyuncuları hiç yazmak bile istemiyorum. Bir süre kendimce böyle karakterlerin benimle beraber yapmaya çalıştığı rolleri görmezden gelmeye çalıştım ama hiç bir fayda etmedi. Polislere diklenip kurtulmak yerine racon kesmek, hapishaneden çıktıktan sonra bir olgunluk belirtisi, korkusuz ve robot karakter yönetmek dışarıdan o kadar kötü gözüküyor ki arkadaşlar yapmayın. Ne oyunda olan oyunda kalıyor, ne dramalarınız bitiyor sıkıldım. 

Karşılaştığım her karakter gecenin sonunda bana söylediği tek kelime; Kız arkadaşımdan ayrıldım, çok depresifim. Lütfen artık Türk mantığından uzaklaşın, hobi ve fobiler ekleyin karakterinizi siz yönetmeyin, empati yetinizi kullanıp karakterinizin yerinde olun ve ona göre oynayın. 

Gerçekçi olmak gerekirse bir çok oyuncu pişman olup bıraktı ya da direkt sunucu değiştirdiler. Manifesto ve ekibinin yaptığı işler çok zor bundan şüphem yok bir kitleyi yönetmek, onlardan sorumlu olmak çok büyük bir sorumluluk ve verdikleri emekler de kolay değil. Umarım yazdıklarım iyi açıdan değerlendirilir ve ona plan yaparlar. 

selam emresenseii, görüşün için teşekkür ederiz. SAMP'tan da zaten tecrübelisin her dönem ve özellikle açılış sonrasında değişen kitleleri düşünürsen, ilk 1000 id'nin 900'ü her zaman bırakır/gider/küser/küfreder/yasaklanır, bir süre sonra bazıları geri gelir eski oyuncu olur. Sonraki dönemlerde yine aralarda hep böyle gidiş gelişler olur ki normaldir, şu an bizim yaptığımız aslında yıllardır var olan platformlara oranla düşük sistem ve mod gücümüzle (ne yazık ki bu süreç uzadı ve bu benim hatam, kabul ediyorum) ayakta durarak halen daha kendi kitlemiz/rol konseptimiz ve insanların Vice'da rol yapmayı sevmesinden dolayı günlük 400 giriş, akşamları 250-260 online'lar görüyoruz. Bu büyük artı.

Diğer meselelerin tamamı zamanla hallolacaktır, SAMP'ın en prime ya da rol yapılabilir haline ulaşana kadar 1 yıla yakın 80-90 kişi oynadık mesela. Şu an 250 oyuncumuz var aynı anda giren, bu büyük lütuf ve artı bizim için her halükarda. (SAMP da hala aktif 300 oyuncu görüyor akşamları)

Evet işimiz biraz yorucu ve ağır geçiyor ancak her şeyi kenarıya tecrübe olarak ekleyip, zaten aktif olarak 250 kişiyle oynayan kitlemizin üzerine eklemeler yaparak, oturmuş bir rol ortamı ve legal/illegal düzende güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Öncelikle amaç rolleri, kitleyi, kemik bir kadroyu oturtmaktı çünkü. Dışarıdan bakanlar/oynamayanlar ne görür bilmiyorum ama güncel olarak PD, SD, Weazel, LSFMD, GOV, Barolarımız harika işliyor, buradaki konsept/oyuncular gayet iyi oturmuş durumda. Aşama 2 ve 3 birliklerimiz (6 adet) iyi seviyelere gelmeye başladılar.

Dahası, bahsettiğim şeyler bir ortamın devamlılığını/ekosistemi sağlayan aslında rutindeki parçalardır. Biliyorsun SAMP'tan, Manifesto o gün yokken dahi işlerin yolunda gitmesi, PD'nin başında "baş" denen kişiler olmadan da o PD oyuncularının ne yapacağını ezbere bilmesi bir sunucunun en önemli taşlarından bana kalırsa. Vice ortamı da şu an bu hale geçmeye başladı, geriye sadece sistemsel saçmalıklarımızı düzeltmemiz kaldı. (Örneğin toplu alanda anim bugımız var, birisi animasyon yapınca diğerleri onu göremiyor gibi saçmalıklar. Böyle bir saçmalıkla bu sunucu 6 aydır yeni güncelleme almadı ve halen daha bu hale, düşün)

Bir de her şeyi düzelttiğimiz ve bugüne kadar anlattığımız/vaad ettiğimiz "Vice Online" hikayesini gerçekleştirdiğimiz v2 sonrasında düşünürsek... (gerçekten geçiş muazzam olacak) bir sorun görmüyorum ben.

Tek problem, bu dönem başında yaptığımız gibi 500-600 oyuncu girince sunucunun düşmesi ve devamındaki kaos ortamını/ekonomiyi/rolleri iyi götürememek oldu. Bu sefer baştan açılması değil, hali hazırda 300-400 kişinin rollerinin oturmuş düzeniyle açılacak yeni dönem olduğu için zaten bu sorun da yaşanmayacaktır.

Aslına bakarsan senaryo Vice Roleplay'in gelişim sürecine de bir hayli benziyor kıyasladığında. "Prime" dediğimiz dönemi sunucu açılışında değil, aylar sonrasındaki geçişle yaşamaya başlamıştık : ) 

gönderildi
Manifesto, 10 dakika önce yazdı:

selam emresenseii, görüşün için teşekkür ederiz. SAMP'tan da zaten tecrübelisin her dönem ve özellikle açılış sonrasında değişen kitleleri düşünürsen, ilk 1000 id'nin 900'ü her zaman bırakır/gider/küser/küfreder/yasaklanır, bir süre sonra bazıları geri gelir eski oyuncu olur. Sonraki dönemlerde yine aralarda hep böyle gidiş gelişler olur ki normaldir, şu an bizim yaptığımız aslında yıllardır var olan platformlara oranla düşük sistem ve mod gücümüzle (ne yazık ki bu süreç uzadı ve bu benim hatam, kabul ediyorum) ayakta durarak halen daha kendi kitlemiz/rol konseptimiz ve insanların Vice'da rol yapmayı sevmesinden dolayı günlük 400 giriş, akşamları 250-260 online'lar görüyoruz. Bu büyük artı.

Diğer meselelerin tamamı zamanla hallolacaktır, SAMP'ın en prime ya da rol yapılabilir haline ulaşana kadar 1 yıla yakın 80-90 kişi oynadık mesela. Şu an 250 oyuncumuz var aynı anda giren, bu büyük lütuf ve artı bizim için her halükarda. (SAMP da hala aktif 300 oyuncu görüyor akşamları)

Evet işimiz biraz yorucu ve ağır geçiyor ancak her şeyi kenarıya tecrübe olarak ekleyip, zaten aktif olarak 250 kişiyle oynayan kitlemizin üzerine eklemeler yaparak, oturmuş bir rol ortamı ve legal/illegal düzende güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Öncelikle amaç rolleri, kitleyi, kemik bir kadroyu oturtmaktı çünkü. Dışarıdan bakanlar/oynamayanlar ne görür bilmiyorum ama güncel olarak PD, SD, Weazel, LSFMD, GOV, Barolarımız harika işliyor, buradaki konsept/oyuncular gayet iyi oturmuş durumda. Aşama 2 ve 3 birliklerimiz (6 adet) iyi seviyelere gelmeye başladılar.

Dahası, bahsettiğim şeyler bir ortamın devamlılığını/ekosistemi sağlayan aslında rutindeki parçalardır. Biliyorsun SAMP'tan, Manifesto o gün yokken dahi işlerin yolunda gitmesi, PD'nin başında "baş" denen kişiler olmadan da o PD oyuncularının ne yapacağını ezbere bilmesi bir sunucunun en önemli taşlarından bana kalırsa. Vice ortamı da şu an bu hale geçmeye başladı, geriye sadece sistemsel saçmalıklarımızı düzeltmemiz kaldı. (Örneğin toplu alanda anim bugımız var, birisi animasyon yapınca diğerleri onu göremiyor gibi saçmalıklar. Böyle bir saçmalıkla bu sunucu 6 aydır yeni güncelleme almadı ve halen daha bu hale, düşün)

Bir de her şeyi düzelttiğimiz ve bugüne kadar anlattığımız/vaad ettiğimiz "Vice Online" hikayesini gerçekleştirdiğimiz v2 sonrasında düşünürsek... (gerçekten geçiş muazzam olacak) bir sorun görmüyorum ben.

Tek problem, bu dönem başında yaptığımız gibi 500-600 oyuncu girince sunucunun düşmesi ve devamındaki kaos ortamını/ekonomiyi/rolleri iyi götürememek oldu. Bu sefer baştan açılması değil, hali hazırda 300-400 kişinin rollerinin oturmuş düzeniyle açılacak yeni dönem olduğu için zaten bu sorun da yaşanmayacaktır.

Aslına bakarsan senaryo Vice Roleplay'in gelişim sürecine de bir hayli benziyor kıyasladığında. "Prime" dediğimiz dönemi sunucu açılışında değil, aylar sonrasındaki geçişle yaşamaya başlamıştık : ) 

Olabildiğince elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım. Dilerim her şey istediğin gibi olur, gece gündüz emek vermek, bir kitleyi kontrol etmek acayip zor bir iş. Kolay gelsin, bol şans hocam. V2 beklemekteyim. 

• 5Ay Sonra...
gönderildi

SA:MP'ı biraz daha sömürdükten sonra buraya geleceğim.

Görüşmeye katıl

Şimdi yayınlayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömüldü.   Bunun yerine bağlantı olarak görüntüle

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Terms of UseGizlilik Politikası